Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience
Noky
- 250 g Jihočeského žervé
- 60 g mletých mandlí
- 70 g polohrubé mouky
- 1 větší žloutek
- špetka soli
- 40 g cukru
Omáčka
- 250 g jahod
- 30 g medu
- 1 citron
- 10 g vanilkového cukru
Na ozdobu
- 1 Tradiční Lipánek
Instructions for preparation
Do mísy dáme Jihočeské žervé, žloutek, cukr, sůl, mleté mandle a vše promícháme. Poté přidáme mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na čtyři díly a z každého vyválíme váleček, který krájíme na kousky široké zhruba 2,5 cm. Z každého kousku tvarujeme nok. Vodu v hrnci přivedeme k varu a noky vaříme ve vroucí vodě 1–2 minuty. Jahody omyjeme, osušíme a pokrájíme na půlky či čtvrtky podle velikosti jahod. Pokrájené jahody vložíme do rendlíku, přidáme vanilkový cukr, med a šťávu z citronu. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí jahod. Noky podáváme s omáčkou z jahod a lžíci tvarohového Lipánka.
Podobné recepty
![Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__smazeny-jihocesky-syrecek-v-pivnim-testicku-doplneny-svezim-mangovym-dipem.png?v=1694693376)
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
![Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__rostlinny-hamburger-se-zeleninou-a-syreckem.jpg?v=1694693334)
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
![Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__syreckove-spizy-s-grilovanou-zeleninou-a-cesnekovym-dipem.jpg?v=1694693345)
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
![Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__cuketove-karbanatky-s-jihoceskym-syreckem.jpeg?v=1694693365)
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
![Romadur či Syreček na grilu](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__romadur-ci-syrecek-na-grilu.png?v=1694693275)
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
![Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__smazene-kure-v-housce-s-tzatziky-a-syrem-cottage.jpg?v=1657628991)
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
![Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__tunakove-karbanatky-s-jihoceskym-cottage-a-jogurtovym-dipem-bez-laktozy.jpeg?v=1662633961)
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
![Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__valentynske-rezy-s-cottage-naplni-bez-lepku-bez-laktozy.jpg?v=1670224851)
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...