Gouda
Naše gouda má velmi jemnou až máslově-oříškovou chuť. Do Sýrařova výběru byla navíc zvolena gouda, která se pyšní minimálně tříměsíčním zráním, díky čemuž bude její typická chuť ještě výraznější. Gouda se hodí do teplé i studené kuchyně a milovníkům vína ji doporučujeme k červeným vínům plnější chuti typu Shiraz.
Tylžský sýr
Tylžský sýr řadíme mezi polotvrdé sýry, které se vyznačují příjemně pikantní chutí po Brevibacterium linens a drobnými kavernami na řezu. Tylžský sýr ze sýrařova výběru jsme pro vás nechali zrát stejně jako goudu více než tři měsíce, takže se jeho typická chuť ještě prohloubí. Tylžský sýr doporučujeme se svěžími bílými víny, jako je například Veltlínské, ale také ovocnými červenými víny. Dobrou zprávu máme i pro pivaře, protože v kombinaci s tekutým „chlebem“ našeho národa se chuť sýru skvěle vyjímá.
Tylžský sýr uzený
Stejně jako neuzená varianta se uzený vyznačuje pikantní chutí po Brevibacterium linens a drobnými kavernami na řezu. Uzený Tylžský sýr má navíc chuť doplněnou poctivými uzením na bukových štěpkách, takže jeho chuť dostává další rozměr, a je velmi vyhledávaný a oblíbený napříč věkovými kategoriemi. Tylžský uzený doporučujeme servírovat k bílým vínům, jako je Ryzlink vlašský či Rulandské bílé.
Moravský bochník
Moravský sýr patří mezi tvrdé sýry bez ok s vysokodohřívanou sýřeninou. Je typický svou jemnou smetanovou chutí. Jeho významnou výhodou je mimo jiné, že je krájený na extra tenké plátky, a také poměrně nízký obsah soli, díky čemuž je oblíbený i u dětí či starších konzumentů.
Sýry Sýrařova výběru jsou navíc ideální k rakletování. Nevíte co rakletování znamená? Nevadí, klikněte na banner poznej svět rakletování níže.
A pokud vás zajímá použití těchto sýrů v teplé kuchyni, pak jsme právě pro vás připravili zajímavé recepty:
Raclette s Moravským bochníkem