Na tradiční českou štědrovečerní tabuli určitě patří rybí polévka, bramborový salát a smažený kapr. Samozřejmě nesmí chybět vánoční cukroví. Ale můžete tento rok udělat drobnou změnu a některé pochoutky nachystat v novém kabátě. My vám nabízíme nové netradiční variace s Jihočeskou nivou a Jihočeskou Zlatou nivou.
Už více než 65 let uplynulo od chvíle, kdy ve skále v přírodním sklepě v Českém Krumlově uzrál první bochník nivy. Od roku 2005 zraje oblíbená niva v moderních nadzemních sklepích s roční kapacitou 4 500 tun sýrů. Jejich léty prověřená receptura zůstává stále stejná.
Z našeho výrobního závodu k vám putuje nejen Jihočeská niva s padesáti procenty tuku v sušině, ale také její o deset procent tučnější „sestra“ Jihočeská Zlatá niva, Niva Premium a Caesar Bleu. Jihočeská niva je nepostradatelným pomocníkem v kuchyni při přípravě studených i teplých pokrmů. Jihočeská Zlatá niva má díky vyššímu obsahu tuku v sušině jemnější a krémovitější chuť než Jihočeská niva. Lahodná chuť tohoto výrazného sýra vynikne jako delikatesa na každém slavnostním stole, je ideální pro přípravu pikantních jednohubek a pomazánek. Obě naše nivy nesou značku Chráněné zeměpisné označení EU, která je garancí kvality a původu.
Recepty z naší Jihočeské nivy naleznete zde:
- Nakládaná Jihočeská Zlatá niva
- Sýrové překvapení
- Houbová pomazánka s Jihočeskou Zlatou nivou
- Pikantní drobné pečivo Jihočeskou nivou
- Slané "raffaelo" z Jihočeské nivy
- Pečený kapr s nádivkou z Jihočeské nivy
- Bramborový salát s Jihočeskou nivou
- Bramborová polévka s Jihočeskou nivou