Galetka s hruškami a Lipánkem tvarohovým
Ingredience (8 porcí)
- 200 g hladké mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 1 vejce
- 2 lžíce studené vody
- špetka soli
- 2 Lipánky tvarohové
- 3–4 hrušky
- karamel nebo moučkový cukr na dokončení
Návod na prípravu
Mouku smícháme s máslem, vejcem, vodou a špetkou soli. Jakmile vznikne hladké těsto, máme hotovo. Těsto zabalíme do fólie a dáme ho na 30 minut do lednice.
Mezitím si nakrájíme hrušky na tenké plátky.
Těsto vyválíme na pomoučněném vále do kruhu o tloušťce asi 0,5 cm. Plát přendáme na pečicí papír a na plech. Na těsto natřeme Lipánka, necháme okraje asi 5 cm, které nebudeme potírat. Na Lipánka naskládáme plátky hrušek. Okraje těsta přeložíme přes náplň.
Galetku pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25–30 minut, dokud nebude těsto zlatavé a křupavé.
Po upečení můžeme galetku posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit karamelem. Při podávání přidáme navrch dezertu lžíci Lipánka.
Podobné recepty
Nivový cheesecake
Cheesecake a slaný? No je to predsa v preklade syrový tortu nie? Rozhodli sme sa splniť jeho menu, vyskúšajte ho aj na slano.
Listový šalát s vlašskými orechmi, melónom, jahodami a Juhočeskou nivou
Lahodný salát tak, jak jej neznáte. Dejte šanci neznámému a poznejte, proč se do tohohle salátu svět zamiloval.
Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince
Piškótové rezy s krémom z tvarohového Lipánka
Ingrediencie Piškóta: 120 g Juhočeského masla + na vymazanie formy 200 g cukru 200 g hladkej múky + na vysypanie formy soľ 13 g kypriaceho prášku 4 vajcia 80 ml oleja 70 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka 5 g vanilkovej pasty Sirup: 150 g cukru 100 g vody Krém: 200 ml čerstvej Juhočeskej smotany 1 balenie tvarohového Lipánka 50 g roztlačených čučoriedok 10 g práškového cukru
Ryžové gule so syrom Lipánek plnené mletým mäsom
Ingrediencie (na 12 gulí) Ryžové gule: 250 g ryže arborio 1,3 l vody 20 g Juhočeského masla soľ olivový olej 50 g syra Lipánek 48% Mäsová zmes: 200 g mletého hovädzieho mäsa 0,5 cibuľa 200 ml sekaných paradajok 100 g syra Lipánek 48% 20 g Juhočeského masla soľ korenie 50 g mrazeného hrášku 200 g hladkej múky 300 g strúhanky olej na vyprážanie
Cestoviny so zeleninou a omáčkou z taveného syra Lipánek
Ingrediencie (na 2 porcie) 250 g cestovín 1 balenie taveného syra Lipánek 250 ml čerstvej Juhočeskej smotany 50 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka 10 g hladkej múky 20 g Juhočeského masla 1 kuracie prsník 1 malá plechovka kukurice 8 cherry paradajok 20 ml olivového oleja soľ korenie štipka muškátového orieška
Tvarohový koláč s čučoriedkami, posýpkou a tvarohovým Lipánkom
Ingrediencie 320 g polohrubej múky 170 g Juhočeského masla 180 g cukru 1 vajce 1 lyžička prášku do pečiva Náplň 2× Lipánek tvarohový 1× Juhočeský tvaroh 2 lyžice vanilkového pudingu 2× vanilkový cukor 350 g čučoriedok
Čučoriedková torta s Tvarohom & jogurtom
Ľahká torta vhodná nielen na leto, ktorá vám dodá energiu, ale budete sa po nej cítiť plní tak akurát :)
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...