We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Krémová dýňová polévka s chilli a Jihočeskou zakysanou smetanou

I když milujeme vývary, občas je chuť na něco odlišného. V této chvíli sáhněte po naší dýňové polévce.

Krémová dýňová polévka s chilli a Jihočeskou zakysanou smetanou

Ingredience

  • 1 kg dýně hokaido
  • 2 ks cibule
  • 100 ml Jihočeské smetany ke šlehání
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 180 g Jihočeské zakysané smetany
  • čerstvé chilli
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • sůl
  • pepř
  • hrst dýňových semínek

Instructions for preparation

Cibuli nakrájíme nadrobno, dýni na kostičky, chilli na kolečka a zázvor nastrouháme najemno. V hrnci rozehřejeme olivový olej, ve kterém opečeme cibuli dozlatova. Poté přidáme dýni, zázvor a chilli. Opékáme cca 10 minut. Zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Rozmixujeme ručním mixérem a přilijeme Jihočeskou smetanu ke šlehání. Dochutíme solí a pepřem a ještě chvíli povaříme. Podáváme zakápnuté olivovým olejem s Jihočeskou zakysanou smetanou a dýňovými semínky.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk