Bramborový koláč s ořechovou náplní a Lipánkem
Brambory se nehodí jen jako příloha, vyzkoušejte je jako součást dezertu.
Ingredience
- 250 g vařených brambor
- 200 g špaldové pšeničné mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 2 žloutky
- 100 ml Jihočeského mléka
- 30 g medu
- 10 g droždí
- špetka soli
Ořechová náplň
- 200 g mletých lískových ořechů
- 40 g medu
- 1 jablko
- rozinky namočené v rumu
- 1 Lipánek kakaový
- 50 ml Jihočeské smetany
- 20 g plátkových mandlí
Instructions for preparation
Brambory nastrouháme najemno. Přisypeme mouku, do které uděláme důlek na Jihočeské mléko, med a kvasnice. Dále přidáme žloutky, sůl, rozpuštěné Jihočeské máslo a zamícháme. Mělo by vzniknout ne příliš tuhé těsto. Formu nebo plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto stěrkou. Necháme cca 20 minut kynout a mezitím si připravíme náplň. Suroviny na ořechovou náplň smícháme dohromady a rovnoměrně rozprostřeme na koláč stěrkou. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut při 180 °C dozlatova. Po vyndání ozdobíme nasekanými mandlemi.
Podobné recepty
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Pravý sýrový dort by měl opravdu obsahovat sýr, nemyslíte? Vyzkoušejte tento úžasný recept.
Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy
Rádi byste si dopřáli vydatnou snídani bez lepku a laktózy? Naše proteinové lívance budou jistě tou pravou volbou.
Jahodový koláč – bez lepku, laktózy, vajec
Už jste ochutnali nový smetanový bezlaktózový jahodový dezert Lahůdku a Jihočeský cottage bez laktózy od Madety? Kombinací těchto mléčných výrobků vznikl tento koláč…. Pro děti ideální kombinace nejen ke Dni dětí.
Lívance s Jihočeským cottagem („ívanečky s kotážkem“)
Využijte Jihočeský cottage již v samotném těstě i při zdobení hotových lívanců. Vytvoříte tak zdravější verzi bez smetany, která ale zůstane výborným dezertem. Nejen děti se o „kotážkové ívanečky“ u vás doma poperou.
Jahodové muffiny s Jihočeským cottagem
Jak udělat ještě vláčnější a jemnější muffiny? No přece přidáním Jihočeského cottage. Ten v receptu totiž může nahradit mléko (či jogurt nebo mascarpone – podle toho, co obvykle využíváte). Naší nejoblíbenější jsou jahodové s mátou.
Lehký kiwi dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Super jednoduchá a super skvělá snídaně je tu! S Madetou je to vždy radost.
Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...