Trhanec s horkými malinami a Tvarohovým Lipánkem
Natrhejte si tuto jedinečnou pochoutku a přidejte Lipánka. Pochutnají si nejen děti.
Ingredience
- 100 g Jihočeského másla
- 250 g polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- 500 ml Jihočeského mléka
- 4 vejce – žloutek a bílek zvlášť
- Jihočeské máslo na smažení
- moučkový cukr
- 1 balení tvarohového Lipánka
- hrst nasekaných pistácií
- mražené lesní ovoce
- med
Instructions for preparation
Polohrubou mouku smícháme se solí. Jihočeské mléko smícháme se žloutky a vmícháme do mouky. Vytvoříme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme opatrně do těsta. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo a vlijeme na ni polovinu těsta. Opečeme z obou stran dozlatova a postup opakujeme i s druhou polovinou těsta. Po upečení přendáme na talíř a palačinku roztrháme na větší kusy. V hrnci povaříme lesní ovoce s medem a přelijeme hotové trhance. Ozdobíme tvarohovým Lipánkem a pistáciemi.
Podobné recepty
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Pravý sýrový dort by měl opravdu obsahovat sýr, nemyslíte? Vyzkoušejte tento úžasný recept.
Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy
Rádi byste si dopřáli vydatnou snídani bez lepku a laktózy? Naše proteinové lívance budou jistě tou pravou volbou.
Jahodový koláč – bez lepku, laktózy, vajec
Už jste ochutnali nový smetanový bezlaktózový jahodový dezert Lahůdku a Jihočeský cottage bez laktózy od Madety? Kombinací těchto mléčných výrobků vznikl tento koláč…. Pro děti ideální kombinace nejen ke Dni dětí.
Lívance s Jihočeským cottagem („ívanečky s kotážkem“)
Využijte Jihočeský cottage již v samotném těstě i při zdobení hotových lívanců. Vytvoříte tak zdravější verzi bez smetany, která ale zůstane výborným dezertem. Nejen děti se o „kotážkové ívanečky“ u vás doma poperou.
Jahodové muffiny s Jihočeským cottagem
Jak udělat ještě vláčnější a jemnější muffiny? No přece přidáním Jihočeského cottage. Ten v receptu totiž může nahradit mléko (či jogurt nebo mascarpone – podle toho, co obvykle využíváte). Naší nejoblíbenější jsou jahodové s mátou.
Lehký kiwi dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Super jednoduchá a super skvělá snídaně je tu! S Madetou je to vždy radost.
Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...