We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Sváteční koláč s Tradičním Lipánkem

Ať už na pouť, Silvestra, narozeniny, svátky, tahle pochoutka se hodí téměř vždy.

Sváteční koláč s Tradičním Lipánkem

Ingredience

  • 60 g cukru
  • špetka soli
  • 300 g polohrubé mouky
  • 90 g Jihočeského másla
  • 120 ml Jihočeského mléka
  • 0,5 kostky droždí
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rumu
  • povidla
  • 2 balení tradičního Lipánka 130 g
  • čerstvé ovoce
  • sekané pistácie

 

Instructions for preparation

V hrnci rozehřejeme Jihočeské mléko. Do poloviny Jihočeského mléka rozdrobíme droždí a přisypeme špetku soli. Mezitím utřeme do pěny žloutky s cukrem a změklým Jihočeským máslem. V míse smícháme mouku, špetku soli a žloutkovou pěnu. Dochutíme rumem a zbylým Jihočeským mlékem. Na závěr přidáme vzešlý kvásek a necháme cca jednu hodinu odležet. Z těsta tvarujeme libovolně velká kolečka, která zdobíme povidly a Lipánkem tradičním. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C cca 35 minut. Hotové koláče posypeme pistáciemi a čerstvým ovocem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk