Čokoládové lanýže s arašídy a skořicí
Lanýže, které jsou sladké? No jistě! Navíc od toho nejpovolanejšího mistra cukráře, Josefa Maršálka.
Ingredience
Hmota na lanýže:
- 250 g kvalitní hořké čokolády 50% a více
- 50 g mléčné čokolády 30% a více
- 200 g Jihočeské smetany ke šlehání 33%
- 90 g arašídového másla
- 3 kousky celé skořice
- 2 g soli
Na dokončení:
- 150 g kvalitní hořké nebo mléčné čokolády
- 5 g zlaté metalické barvy
Instructions for preparation
Obě čokolády nalámeme na kousky. Smetanu a celou skořici přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a necháme asi 10 min. louhovat. Opět přivedeme k varu, a poté jí přes cedník nalijeme na nalámanou čokoládu. Celou skořici odložíme, dále ji potřebovat nebudeme. Čokoládu ve smetaně necháme několik minut povolit a poté metlou vymícháme dohladka. Přidáme sůl a arašídové máslo a opět vymícháme do hladké hmoty. Tu přikryjeme na hladině kuchyňskou fólií a dáme do lednice nejméně na 4 až 6 hod. uzrát. Ze ztuhlé hmoty lžičkou nabíráme kousky a rychle je v dlaních zpracujeme v kuličky. Odkládáme na tácek s papírem na pečení. Hotové koule necháme v lednici dobře zatuhnout. Čokoládu opatrně rozpustíme ve vodní lázní a kuličky v ní namočíme, anebo si navlékneme vinylové rukavice na jedno použití, Čokoládu rozetřeme ve dlaních a v nich potom čokoládové kuličky obalíme. Odkládáme na tácek s papírem a v lednici necháme dobře zatuhnout. Teprve poté je obalíme v jedlé metalické barvě. Skladujeme v uzavřené dóze v lednici.
Podobné recepty

Quinoa s Lahůdkou, kokosovým mlékem a ovocem
Ingredience (na 2 porce) 80 g quinoy 240 ml kokosového mléka 180 g Lahůdky jihočeské med 1 lžička vanilkového cukru ovoce dle chuti máta na ozdobení

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.

Koláč z listového těsta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkem
Máte pocit, že už jste listové těsto vyzkoušeli na sto způsobů? Pak bude tenhle s Lipánkem 101, jistě si na něm pochutnáte.

Koláč na plech s pudinkem a Tradičním Lipánkem
No nevypadá tento koláč báječně? Spojení pudingu a Lipánka je geniální! Rychle si vezměte, jinak na vás nezbyde.

Zapečené tortilly s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka
Tortilly s kuřecím masem či palačinky s ovocem zná snad každý, co to ale zkombinovat? Vyzkoušejte sladkou tortillu s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Bezlepkové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Máme tu i recepty pro ty, kteří mají lepkovou intoleranci. Koláčky s Lipánkem Tvarohovým budou jistě chutnat.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...