We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Mini štóly s čokoládou a višněmi

Josef Maršálek a jeho cukrovinky jsou vyhlášené. Vyzkoušejte recept na vánoční štóly které oslní.

Ingredience

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 80 g Jihočeského plnotučného tvarohu
  • 150 g Jihočeské zakysané smetany
  • 1 ks žloutek (M)
  • 40 g cukru krupice
  • 10 g vanilkového cukru
  • 15 g mrazem sušených višní
  • 70 g na kousky nasekané hořké čokolády
  • 1 g mleté skořice
  • 2 g soli
  • 6 g prášku do pečiva
  • Kůra z jednoho citrónu

Na dokončení:

  • 70 g rozpuštěného másla
  • 50 g moučkového cukru

Instructions for preparation

Tvaroh smícháme se smetanou, přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutek a dobře zamícháme. Přidáme skořici a sůl, citronovou kůru, čokoládu a také višně a zamícháme. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujeme v těsto. Lehce lepí, to je v pořádku. Necháme ho přikryté v míse asi 0,5 hod. odpočinout. Poté rozdělíme na 12 stejných dílů a na pomoučněném vále každý lehce stiskneme a přehneme na půl. Takovéto kousky odkládáme na plech S papírem na pečení dále od sebe. Postříkáme, anebo potřeme vodou a pečeme při 170°C asi 20 min. dozlatova. Ještě horké, právě vytažené kousky z trouby potřeme rozehřátým máslem a dobře posypeme moučkovým cukrem. Nejlépe chutnají ještě čerstvé, s bílou kávou.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk