We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Tradiční košické bobálky s Lipánkem

cca 1,5 hodiny

difficulty:

List of recipes

Ještě jste o tomto receptu neslyšeli? Naši sousedé ze Slovenska ale určitě. Pojďme se tuto pochoutku od nich naučit.

Tradiční košické bobálky s Lipánkem

Ingredience

  • 40 g droždí
  • 200 g máku
  • 1 kg hladké mouky
  • 0,75 l plnotučného Jihočeského mléka
  • 100 g rozpuštěného Jihočeského másla
  • moučkový cukr
  • 2 vejce velikosti M
  • špetka soli
  • 1 balení tradičního Lipánka
  • med
  • skořice
  • ořechy

Instructions for preparation

Z droždí, 1 dcl vlažného Jihočeského mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přisypeme cukr a sůl. Promícháme a vložíme do kuchyňského robota. Postupně přidáváme zbylé suroviny a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí tvoříme malé bobálky. Rozmístíme je na plech s pečicím papírem a pečeme 12 minut při 175 °C. Po upečení povaříme v lehce osolené vodě cca 2 minuty. Vyndáme, posypeme mákem, cukrem a přidáme tradičního Lipánka. Dle chuti můžeme použít i ořechy, skořici nebo med.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk