Tradiční košické bobálky s Lipánkem
Ještě jste o tomto receptu neslyšeli? Naši sousedé ze Slovenska ale určitě. Pojďme se tuto pochoutku od nich naučit.
Ingredience
- 40 g droždí
- 200 g máku
- 1 kg hladké mouky
- 0,75 l plnotučného Jihočeského mléka
- 100 g rozpuštěného Jihočeského másla
- moučkový cukr
- 2 vejce velikosti M
- špetka soli
- 1 balení tradičního Lipánka
- med
- skořice
- ořechy
Instructions for preparation
Z droždí, 1 dcl vlažného Jihočeského mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přisypeme cukr a sůl. Promícháme a vložíme do kuchyňského robota. Postupně přidáváme zbylé suroviny a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí tvoříme malé bobálky. Rozmístíme je na plech s pečicím papírem a pečeme 12 minut při 175 °C. Po upečení povaříme v lehce osolené vodě cca 2 minuty. Vyndáme, posypeme mákem, cukrem a přidáme tradičního Lipánka. Dle chuti můžeme použít i ořechy, skořici nebo med.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...