Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
Ingredience
400 g bezlepkové mouky (Radka Vrzalová doporučuje Schär mix B) + na posypání
10 g soli + 5 g kypřícího prášku bez lepku
5 g cukru krupice
15 g čerstvého droždí
150 g jihočeského Cottage sýra bez laktózy + 280-300 g teplé odstáté vody
30 g rozpuštěného sádla
kmín + na potření lžička rozpuštěného sádla v 2 lžících teplé vody
plech, pečící papír
Instructions for preparation
Mouku promícháme se solí a kypřícím práškem, uprostřed uděláme důlek, do něho vsypeme cukr a na něj rozdrobíme droždí a přidáme Cottage sýr i se smetanou z kelímku a teplou vodu. Rukou vyhněteme lesklé polotuhé těsto. Necháme v uzavřené míse 60 minut kynout (mísu s těstem můžete zavřít do nezapnuté trouby).
K vykynutému těstu přidáme rozpuštěný tuk a pořádně zapracujeme. Kartou nebo nožem rozdělíme těsto na lehce podsypané ploše na 8 stejných dílů. Vlhkýma rukama (můžeme si je potřít i lehce rozpuštěným sádlem) vytvarujeme 8 bulek, které necháme ještě 5 minut odpočinout na plechu s pečícím papírem. Pak je lehce přetřeme vodou se sádlem a posypeme kmínem nebo mákem.
Pečeme v rozpálené troubě na 240 stupňů bez zapaření cca 15-17 minut. Po upečení housky přendáme na mřížku a necháme vychladnout. Zabalené v alobalu vydrží dobré tři dny.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové.
Podobné recepty
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
Česneková pomazánka s avokádem a cottage bez laktózy
Jemná, rychlá a tak výborná. Stačí jen ochutnat.
Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy
Rádi byste si dopřáli vydatnou snídani bez lepku a laktózy? Naše proteinové lívance budou jistě tou pravou volbou.
Slaný štrůdl se špenátem s Jihočeským cottage
Štrůdl může být i slaný, vyzkoušejte ho se špenátem a Jihočeským cottage.
Odlehčená fritatta
Tato forma odlehčené vaječné omelety vás určitě dostane. Dvě balení Jihočeského cottage, bílý jogurt Nature a Tylžský sýr jí dodají tu správnou chuť. Plná bílkovin, zeleniny, na povrchu křupavá a zlatá, uvnitř vláčná. Tak moc je dobrá!
Jahodový koláč – bez lepku, laktózy, vajec
Už jste ochutnali nový smetanový bezlaktózový jahodový dezert Lahůdku a Jihočeský cottage bez laktózy od Madety? Kombinací těchto mléčných výrobků vznikl tento koláč…. Pro děti ideální kombinace nejen ke Dni dětí.
Slané koláčky s lehkou náplní
Tento báječný recept od autorky Radky Vrzalové jistě zvládnou i méně zkušení kulináři. Potěšíte s ním nejen své nejbližší, ale i strávníky, kteří mají intoleranci na laktózu.
Dalamánky s Jihočeskou nivou a podmáslím
K přípravě těchto dalamánků bez lepku inspirovala Vypečená výzva s Josefem Maršálkem
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...