Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
Ingredience
400 g bezlepkové mouky (Radka Vrzalová doporučuje Schär mix B) + na posypání
10 g soli + 5 g kypřícího prášku bez lepku
5 g cukru krupice
15 g čerstvého droždí
150 g jihočeského Cottage sýra bez laktózy + 280-300 g teplé odstáté vody
30 g rozpuštěného sádla
kmín + na potření lžička rozpuštěného sádla v 2 lžících teplé vody
plech, pečící papír
Instructions for preparation
Mouku promícháme se solí a kypřícím práškem, uprostřed uděláme důlek, do něho vsypeme cukr a na něj rozdrobíme droždí a přidáme Cottage sýr i se smetanou z kelímku a teplou vodu. Rukou vyhněteme lesklé polotuhé těsto. Necháme v uzavřené míse 60 minut kynout (mísu s těstem můžete zavřít do nezapnuté trouby).
K vykynutému těstu přidáme rozpuštěný tuk a pořádně zapracujeme. Kartou nebo nožem rozdělíme těsto na lehce podsypané ploše na 8 stejných dílů. Vlhkýma rukama (můžeme si je potřít i lehce rozpuštěným sádlem) vytvarujeme 8 bulek, které necháme ještě 5 minut odpočinout na plechu s pečícím papírem. Pak je lehce přetřeme vodou se sádlem a posypeme kmínem nebo mákem.
Pečeme v rozpálené troubě na 240 stupňů bez zapaření cca 15-17 minut. Po upečení housky přendáme na mřížku a necháme vychladnout. Zabalené v alobalu vydrží dobré tři dny.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové.
Podobné recepty
Dalamánky s Jihočeskou nivou a podmáslím
K přípravě těchto dalamánků bez lepku inspirovala Vypečená výzva s Josefem Maršálkem
Citronová babeta
Chutná vláčná vonící po spoustě citrónů s jahodovým srdcem. Taková buchta či bábovka může být nejen na Valentýna.
Bezlepkové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Máme tu i recepty pro ty, kteří mají lepkovou intoleranci. Koláčky s Lipánkem Tvarohovým budou jistě chutnat.
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
Česneková pomazánka s avokádem a cottage bez laktózy
Jemná, rychlá a tak výborná. Stačí jen ochutnat.
Snídaňové tvarohové lívance s jahodovou omáčkou
Lívance jsou klasika, kterou milují nejen děti. Tyhle jsou navíc bez lepku a laktózy.
Brokolicová pomazánka s Jihočeským pomazánkovým bez laktózy
Jarní lehká pomazánka bez laktózy, která bude chutnat i zarytým odpůrcům zeleniny.
Andělský dort bez lepku a laktózy
Už jen název napovídá jak úžasný pro chuťové buňky bude teto lehký dort od Radky Vrzalové. Rozhodně stojí za to vyzkoušet.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...