Snídaňové tvarohové lívance s jahodovou omáčkou
Lívance jsou klasika, kterou milují nejen děti. Tyhle jsou navíc bez lepku a laktózy.
Ingredience
Na lívance (10 ks):
- 250 g Jihočeskéhopolotučného tvarohu bez laktózy
- 1 střední vejce (1 pol. lžíce cizrnové mouky a 2 pol. lžíce teplého rostl. Mléka)
- 8 pol. lžic rýžové polohrubé mouky (můžete dát 4 rýžové a 4 jemné hladké pohankové, nebo mleté bzl. ovesné vločky)
- 1 cukr s pravou vanilkou a 2 pol. lžíce cukru krupice
- ½ káv. lžičky kypřícího prášku a špetka soli
Na omáčku:
- 250 g pokrájených jahod + 1 pol. lžíce vody
- Cukr podle chuti a ostrosti jahod + 1s pravou vanilkou
- Lžíce citrónové šťávy
- 1pol. lžíce vanilkového pudinkového prášku na zahuštění
Na servírování:
- 180 g Jihočeské zakysané smetanu bez laktózy 15%
Instructions for preparation
Na každou várku 1 pol. lžíce oleje na smažení, pánev s nepřilnavým povrchem
V míse smícháme sypké suroviny na těsto, přidáme vejce a tvaroh, vyšleháme vidličkou v lívancové těsto, necháme 5-10 minut odstát (v případě přehuštění, přidáme po lžících teplé rostl. mléko. V pánvi rozpálíme olej a lívance smažíme vždy 3-4 kousky při polovičním výkonu plotýnky z každé strany.
Jahody smícháme s vodou a cukry, přidáme citrónovou šťávu, svaříme za stálého míchání až pustí ovoce šťávu, zahustíme pudinkovým práškem a provaříme na mírném ohni.
Servírujeme 2-3 kousky na porci, přelijeme omáčkou zdobíme zakysanou smetanou bez laktózy….
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty

Quinoa s Lahůdkou, kokosovým mlékem a ovocem
Ingredience (na 2 porce) 80 g quinoy 240 ml kokosového mléka 180 g Lahůdky jihočeské med 1 lžička vanilkového cukru ovoce dle chuti máta na ozdobení

Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.

Topinky se žampiony, červenou cibulí, petrželkou a sýrem Sýrařův výběr
Zvolte jedinečný sýr na topinky, ten od Madety.

Plněná velikonoční vejce s Jihočeským žervé
Velikoční vajíčka lze připravit na mnoho způsobů. Tato naše od Madety jsou ale příliš dobrá, aby čekala na koledníky, pusťte se do nich sami.

Sýrová roláda se šunkou, paprikami a sýrem Lipno
Potěší nejen návštěvu, ale i rodinu při nedělní snídani. Vhodná je i jako pohoštění na svatbu či jinou slavnostní událost. Díky kvalitním sýrům od Madety bude dokonalá.

Koláč z listového těsta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkem
Máte pocit, že už jste listové těsto vyzkoušeli na sto způsobů? Pak bude tenhle s Lipánkem 101, jistě si na něm pochutnáte.

Koláč na plech s pudinkem a Tradičním Lipánkem
No nevypadá tento koláč báječně? Spojení pudingu a Lipánka je geniální! Rychle si vezměte, jinak na vás nezbyde.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...