We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Třešňový koláč s Tradičním Lipánkem

20 minut + pečení

difficulty:

List of recipes

Kdo by neměl rád třešňový koláč... A s Lipánkem bude ještě lepší!

Třešňový koláč s Tradičním Lipánkem

Ingredience

  • 40 g mandlové mouky
  • 400 g třešní
  • špetka soli
  • 4 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla
  • 3 vejce
  • 60 g cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 180 g trvanlivé Jihočeské smetany ke šlehání
  • 2 balení tradičního Lipánka
  • moučkový cukr na posypání

Instructions for preparation

Vypeckované třešně rozložíme na dno vymazané formy a posypeme vanilkovým cukrem. V míse utřeme cukr s vejci, přidáme mouku, sůl přepuštěné Jihočeské máslo a promícháme. Přilijeme trvanlivou Jihočeskou smetanu ke šlehání, 2 lžíce tradičního Lipánka a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto. Hotovou směs nalijeme na třešně a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 40 minut. Vychladnutý koláč posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme tradičním Lipánkem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk