We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Jihočeský makový cheesecake

60 minut

difficulty:

List of recipes

Máte rádi mák? Potom vám tento dezert vykouzlí úsměv na rtech. Mákem jsme určitě nešetřili.

Ingredience

Na těsto:

  • 1 celé vejce
  • cca 200 g třtinového cukru
  • 200 g Jihočeského másla
  • 300 g hladké mouky
  • špetka soli
  • prášek do perníku
  • citronová kůra z 1 citronu, případně pomeranče

Náplň:

  • 1 kg máku
  • 1 kg plnotučného tvarohu
  • 2 x vanilkový cukr
  • 500 ml Jihočeské smetany
  • 500 ml Jihočeského plnotučného mléka
  • cca 200 g třtinového cukru
  • šťáva z 1 citronu

Instructions for preparation

Z mouky, vajíčka, cukru, másla, citronové kůry, špetky soli a prášku do perníku vytvoříme těsto. Těstem vyložíme formu vysypanou moukou a vymazanou máslem. Hlubokou teflonovou pánev dáme na mírný oheň, do ní vsypeme mák, Jihočeský plnotučný tvaroh, vanilkový cukr, špetku soli, smetanu a mléko. Pod poklicí s občasným mícháním vytvoříme řidší kaši, podle chuti přidáme třtinový cukr, mícháme pod pokličkou dokud náplň nezhoustne. Nakonec přidáme šťávu z citronu a zamícháme. Pečeme při 180 stupních cca 35 minut.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk