We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Slaný závin se špenátem, sušenými rajčaty a Jihočeským Lipnem

Slané záviny jsou oblíbeným receptem nejen na Silvestra. Pojďte si s námi vyzkoušet jeden náš, Jihočeský.

Slaný závin se špenátem, sušenými rajčaty a Jihočeským Lipnem

Ingredience (6 porcí)

  • 1 plát listového těsta
  • 100 g čerstvého listového špenátu
  • 200 g Jihočeského Lipna
  • 2 vejce
  • 50 ml trvanlivé Jihočeské smetany
  • 200 g sušených rajčat
  • 1 stroužek česnek
  • sůl
  • pepř
  • pažitka

Instructions for preparation

Sýr Lipno, nakrájená sušená rajčata, nasekanou pažitku, 1 vejce, trvanlivou Jihočeskou smetanu a nastrouhaný česnek smícháme dohromady a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a následně do směsi lehce zapracujeme listový špenát. Směs rozprostřeme na plát listového těsta a zavineme. Propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 185 °C cca 20 minut.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk