We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Vánoční tvarohové cukroví

Už jste vyzkoušeli tvarohové cukroví? Náš recept určitě stojí za vyzkoušení, protože tohle cukroví určitě zamrazovat nebudete.

Vánoční tvarohové cukroví

Ingredience (1-2 plechy)

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g Jihočeského másla
  • 250 g Jihočeského plnotučného tvarohu
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • moučkový a vanilkový cukr na obalení
  • 0,5 lžičky skořice nebo citronové kůry
  • marmeláda na pomazání dle chuti

Instructions for preparation

K mouce přidáme nakrájené změklé Jihočeské máslo, Jihočeský tvaroh, žloutek, sůl, vanilkový cukr, skořici nebo citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na cca 2 hodiny do lednice. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále na 3–4 mm silný plát. Vykrajujeme tvary a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C cca 8 minut. Po vychladnutí potíráme marmeládou a lepíme k sobě. Poté obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk