Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou
Rybí polévka od Madety: pohladí vaše chuťové buňky Jihočeskou zakysanou smetanou.
Ingredience
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 celery
- 2 stroužky česneku
- 150 g mletého rybího masa
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- kůra z půlky citronu
- snítka pažitky
- snítka kopru
- 100 g Jihočeského másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 600 ml rybího vývaru
- 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka
- 100 ml Jihočeské zakysané smetany
- sůl
- pepř
- bobkový list
Instructions for preparation
Smícháme mleté rybí maso, nasekanou pažitku, kopr, vejce, strouhanku a kůru z půlky citronu. Vytvoříme kompaktní těsto a utvoříme knedlíčky o velikosti menších pingpongových míčků.
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na Jihočeském másle cca 10 minut. Přidáme nakrájený česnek a krátce opečeme. Zaprášíme hladkou moukou a necháme zpěnit. Následně zalijeme vývarem, trvanlivým Jihočeským mlékem a přidáme Jihočeskou zakysanou smetanu a bobkový list. Ponecháme na mírném ohni provařit. Přidáme masové knedlíčky a povaříme, dokud nám nevyplavou a přidáme nasekaný kopr.
Podobné recepty
Syrečková pomazánka
Nechte váš domov provonět syrečkovou pomazánkou. Někteří možná odejdou, ale o to více zbyde na vás :-).
Rajčatová polévka s Cottage a sýrovým chipsem
Ten, kdo má rád pizzu si jistě zamiluje i tuto polévku. Její hlavní přísady jsou totiž rajčata, sůl, pepř a jako třeštička Jihočeský cottage a sýrové chipsy.
Zapečené nachos s Tylžským sýrem a guacamole
Guacamole de la cottage už jistě znáte. Co ho vyzkoušet s nachos a Tylžským sýrem?
Krevetový koktejl s cottage
Občas je potřeba zkusit něco nového. Dejte šanci ingrediencím, jako jsou limetky nebo krevety, a připravte si s námi tuhle pochoutku, která nadchne vás i vaše přátele.
Uzený losos s Jihočeským cottagem
Jihočeský cottage není jen obyčejný sýr. Jeho čerstvost, kvalita a jedinečná struktura ho předurčují k tomu, aby se stal i součástí jídel pro slavnostní tabuli.
Guacamole de la cottagem
Avokádo si v našich kuchyních již vybojovalo čestné místo. Tím nejpopulárnějším avokádovým pokrmem ale stále zůstává exotické guacamole. Připravte ho v originální podobě s Jihočeským cottagem. Podávat ho můžete klasicky s nachos i jako pomazánku na chleba.
Slané koláčky s lehkou náplní
Tento báječný recept od autorky Radky Vrzalové jistě zvládnou i méně zkušení kulináři. Potěšíte s ním nejen své nejbližší, ale i strávníky, kteří mají intoleranci na laktózu.
Pomazánka z Jihočeské nivy
Máte rádi nivu a přemýšlíte nad rychlou svačinkou? Máme pro vás super tip...
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...