We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Mřížkový koláč z křehkého těsta s tradičním Lipánkem a fíky

60 minut

difficulty:

List of recipes

Nádherný na pohled a skvělý na chuť, takový je mřížkový koláč od Lipánka. Vydržíte neochutnat?

Mřížkový koláč z křehkého těsta s tradičním Lipánkem a fíky

Ingredience (na 6 porcí)

  • 160 g Jihočeského másla
  • 330 g hladké mouky
  • 130 g cukru
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • kůra z jednoho citronu
  • špetka soli
  • 3 fíky
  • 1 balení tradičního Lipánka
  • 0,5 prášku do pečiva

Instructions for preparation

Změklé Jihočeské máslo utřeme s cukrem a citronovou kůrou. Přidáme vejce, žloutky a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme cca dvě hodiny odpočinout v lednici. Formu vymažeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Oddělíme menší část těsta na proužky a ponecháme v lednici. Zbylé těsto rozválíme a vyložíme jím formu až po okraj. Dno propícháme vidličkou. Poté potřeme tradičním Lipánkem. Fíky nakrájíme na tenké plátky a rovnoměrně vyskládáme do formy. Ze zbylého těst vyválíme a vypracujeme cca 10 proužků. Nejprve položíme pět proužků a přes ně zbylých pět a vytvoříme mřížku. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 10 minut. Poté snížíme na 170 °C a pečeme dalších 25–30 minut.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk