Slaný biskupský chlebíček s Jihočeským Lipnem
Ingredience (na 8 porcí)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 hrnek trvanlivého Jihočeského mléka
- 5 vajec
- 140 g Jihočeského Lipna
- 1/3 hrnku oleje
- 300 g rukoly
- 100 g slaniny
- 6 stroužků česneku
- sůl
- Jihočeské máslo na vytření formy
Instructions for preparation
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Rukolu nasekáme nadrobno a česnek nastrouháme. Žloutky smícháme se všemi ingrediencemi, a nakonec přimícháme opatrně sníh a dochutíme solí. Formu na biskupský chlebíček vytřeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Vlijeme směs a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 30 minut.
Podobné recepty
Jalapeňo plněné Jihočeskou nivou
Recept, který je hotový za 15 minut a ohromí každého strávníka. Navíc může sloužit jako hlavní chod i předkrm.
Zeleninový salát s Jihočeskou nivou
Smažený sýr zná asi každý, ale co takhle salát se smaženým sýrem, a ne jen tak ledajakým!
Salát s grilovanou hruškou a Jihočeskou nivou
Spojení sladké hrušky a slané, lehce pikantní nivy vás očaruje.
Pikantní tagliatelle s Jihočeskou nivou
Spojení těstovin a plísňového sýra zná asi každý jeho milovník. Neváhejte ochutnat i náš recept.
Zapečené hrušky s Jihočeskou nivou
Máte rádi sladko slané kombinace? Pak je tento recept právě pro vás.
Bramborové chipsy a mrkvičky s premium nivovým dipem
Čas pečené zeleniny je tu! Pokud jste i milovníky naší Jihočeské nivy, musíte tuto pochoutku vyzkoušet.
Nivový cheesecake
Cheesecake a slaný? No je to přece v překladu sýrový dort ne? Rozhodli jsme se dostát jeho jménu, vyzkoušejte ho i na slano.
Plněné papriky Jihočeskou nivou
Plněné papriky jsou klasika, vyzkoušeli jste je někdy s nivou? Delikatesa.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...