We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Velikonoční mazanec s tradičním Lipánkem

1, 5 hodiny

difficulty:

List of recipes

Velikonoční mazanec s tradičním Lipánkem

Ingredience (na 2 menší mazance)

  • 100 g Jihočeského másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce rumu
  • 50 g rozinek
  • 30 g droždí
  • 500 g polohrubé mouky
  • 150 ml trvanlivého Jihočeského mléka
  • 50 g tradičního Lipánka
  • 100 g cukru
  • 1/3 lžičky soli
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1/2 lžičky citronové kůry

 

Instructions for preparation

Z malé části vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky si připravíme kvásek. Smícháme zbytek mouky, sůl, rozinky, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Přidáme žloutky, zbylé mléko, rum, rozpuštěné máslo, Lipánka a kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Necháme cca jednu hodinu vykynout. Poté rozdělíme na dva díly a vytvarujeme bochánky. Přikryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut odpočinout. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 10 minut. Po uplynutí této doby snížíme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 45 minut. Podáváme namazané oblíbeným Lipánkem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk