We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Mléčná rýže s Jihočeský čerstvým plnotučným mlékem

40 minut

difficulty:

List of recipes

Mléčná rýže s Jihočeský čerstvým plnotučným mlékem

Ingredience

  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 700 ml Jihočeského čerstvého plnotučného mléka
  • 40 g cukru
  • 2 lžíce másla
  • kardamom, skořice
  • med
  • ovoce na podávání
     

Instructions for preparation

Rýži propláchneme ve vodě. V kastrolu rozpustíme máslo a rýži na něm chvilku osmahneme. Poté rýži zalijme polovinou mléka a přivedeme k varu. Teplotu plotny stáhneme a necháme ji na mírném plameni vařit. Rýži je třeba pravidelně míchat a přilévat postupně další mléko. Takto postupujeme, dokud není rýže zcela měkká, cca 30 minut. Dochutíme kardamomem a skořicí. Podávat ji můžeme s čerstvým ovocem a medem nebo třeba s kakaem.

Autorkou a fotografkou receptu je Míša Poláková

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk