We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Pečený banánový tvaroh s jogurtem a karamelem

40 minut včetně pečení

difficulty:

List of recipes

Pečený banánový tvaroh s jogurtem a karamelem

Ingredience

  • 2× Jihočeský tvaroh s jogurtem bílý
  • 1× Jihočeský tvaroh
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 2 banány plus 2 na ozdobu
  • 1 vanilkový cukr
  • máslo na vymazání forem

Na karamel

  • 150 g cukru krupice
  • 100 g Jihočeské smetany
  • 2 lžíce Jihočeského másla
     

Instructions for preparation

Nejprve začneme s přípravou karamelu. Do rendlíku dáme rozehřát na střední plamen cukr. Jakmile se začne rozpouštět, musíme ho stále míchat, aby karamel nezhořkl. Když je cukr rozpuštěný přidáme máslo a poté smetanu. Karamel se začne rychle srážet, ale ve smetaně se za chvilku opět rozpustí a vznikne krémový hladký karamel. Ten přecedíme přes síto do misky nebo do zavařovací sklenice.

Troubu předehřejme na 180 °C. Banány rozmačkáme vidličkou a dáme je do mísy. Přidáme k nim tvaroh s jogurtem, klasický tvaroh, vajíčko, žloutek, cukr a vše zamícháme. Směs přendáme do čtyř meších zapékacích forem vymazaných máslem, nebo použijme jednu větší. Banán podélně nakrájíme na tenké plátky a tvaroh jím ozdobíme. Nakonec přelijeme karamelem a dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby.

Tip: Karamelu můžeme udělat dvojnásobné množství a použít ho do jiných dezertů nebo třeba do kapučína.
 

Autorkou a fotografkou receptu je Míša Poláková

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk