We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Piškotové řezy s krémem z tvarohového Lipánka

Piškotové řezy s krémem z tvarohového Lipánka

Ingredience

Piškot

  • 120 g Jihočeského másla + na vymazání formy
  • 200 g cukru
  • 200 g hladké mouky + na vysypání formy
  • sůl
  • 13 g kypřicího prášku
  • 4 vejce
  • 80 ml oleje
  • 70 ml čerstvého plnotučného Jihočeského mléka
  • 5 g vanilkové pasty

Sirup:

  • 150 g cukru
  • 100 g vody

Krém:

  • 200 ml čerstvé Jihočeské smetany
  • 1 balení tvarohového Lipánka
  • 50 g rozmačkaných borůvek
  • 10 g moučkového cukru
     

Instructions for preparation

Smícháme mouku, cukr, sůl, kypřicí prášek, vejce, olej, čerstvé Jihočeské mléko, Jihočeské máslo a vanilkovou pastu. Formu vymažeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C cca 25 minut. Mezitím si připravíme sirup. Cukr smícháme ve vodě a vaříme do zhoustnutí. Po upečení přelijeme piškot cukrovým sirupem. Tvarohový Lipánek, čerstvou Jihočeskou smetanu, cukr a borůvky vyšleháme a směsí potřeme vychladlý piškot.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk