We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Citronové řezy s tradičním Lipánkem a drobenkou

60 minut

difficulty:

List of recipes

Citronové řezy s tradičním Lipánkem a drobenkou

Ingredience 

  • 100 g cukru
  • 200 g hladké mouky + na vysypání formy
  • 90 g Jihočeského bílého jogurtu Nature
  • 1 vejce
  • kůra z jednoho citronu
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 90 ml oleje
  • špetka soli
  • Jihočeské máslo na vymazání formy
  • 2 citrony na ozdobu

Náplň:

  • 2 vejce
  • 300 g tradičního Lipánka
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 30 g cukru

Drobenka:

  • 60 g Jihočeského másla
  • 50 g cukru
  • 60 g hladké mouky
     

Instructions for preparation

Vejce vyšleháme s cukrem, Jihočeským bílým jogurtem Nature a olejem. Přisypeme mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu, citronovou kůru, citronovou šťávu a vypracujeme hladké těsto. Tradičního Lipánka smícháme s cukrem, vejci a citronovou šťávou. Menší formu vymažeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Do formy vlijeme těsto a potřeme náplní. Z Jihočeského másla, mouky a cukru zpracujeme drobenku, kterou posypeme náplň. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 40 minut. Hotový koláč poklademe na plátky nakrájeným citronem.

Tento recept je vhodný dokonce i pro celiaky. Upravenou verzi receptu najdete zde.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk