Jahodový koláč z Jihočeského jogurtu Nature
Ingredience
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 3/4 lžičky kypřicího prášku
- 0,5 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 120 g povoleného Jihočeského másla + na vymazání formy
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
- 1/3 hrnku bílého Jihočeského jogurtu Nature
- 1/3 hrnku čerstvého Jihočeského mléka
- 10 jahod + na ozdobu
- 100 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
- 20 g moučkového cukru
Instructions for preparation
V misce smícháme mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl. Ve větší misce rozšleháme Jihočeské máslo s cukrem, přidáme vejce, a nakonec vmícháme Jihočeský jogurt Nature a čerstvé Jihočeské mléko. Obě směsi promícháme spolu s na kostky pokrájenými jahodami. Plech vymažeme Jihočeským máslem a vylijeme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 35 minut. Čerstvou Jihočeskou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem, nakrájíme zbytek jahod a hotový koláč ozdobíme.
Podobné recepty
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Pravý sýrový dort by měl opravdu obsahovat sýr, nemyslíte? Vyzkoušejte tento úžasný recept.
Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy
Rádi byste si dopřáli vydatnou snídani bez lepku a laktózy? Naše proteinové lívance budou jistě tou pravou volbou.
Jahodový koláč – bez lepku, laktózy, vajec
Už jste ochutnali nový smetanový bezlaktózový jahodový dezert Lahůdku a Jihočeský cottage bez laktózy od Madety? Kombinací těchto mléčných výrobků vznikl tento koláč…. Pro děti ideální kombinace nejen ke Dni dětí.
Lívance s Jihočeským cottagem („ívanečky s kotážkem“)
Využijte Jihočeský cottage již v samotném těstě i při zdobení hotových lívanců. Vytvoříte tak zdravější verzi bez smetany, která ale zůstane výborným dezertem. Nejen děti se o „kotážkové ívanečky“ u vás doma poperou.
Jahodové muffiny s Jihočeským cottagem
Jak udělat ještě vláčnější a jemnější muffiny? No přece přidáním Jihočeského cottage. Ten v receptu totiž může nahradit mléko (či jogurt nebo mascarpone – podle toho, co obvykle využíváte). Naší nejoblíbenější jsou jahodové s mátou.
Lehký kiwi dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Super jednoduchá a super skvělá snídaně je tu! S Madetou je to vždy radost.
Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...