We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Francouzský toast se skořicí, vanilkovou pomazánkou Lipánek, ovocným salátem a anglickým krémem

Francouzský toast se skořicí, vanilkovou pomazánkou Lipánek, ovocným salátem a anglickým krémem

Ingredience (2 porce)

  • 1 vanilková pomazánka Lipánek
  • 4 plátky toastového chleba nebo 2 silnější plátky briošky
  • 1 lžíce Jihočeského másla
  • špetka skořici
  • 200 ml čerstvé Jihočeské smetany
  • 1 vejce
  • 500 ml čerstvého Jihočeského mléka
  • 8 žloutků
  • 280 g cukru
  • 1 lžíce vanilkové pasty
  • hrst malin
  • hrst borůvek
  • ½ jablka
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžička moučkového cukru
     

Instructions for preparation

Žloutky, 250 g cukru a vanilkovou pastu důkladně vyšleháme. Čerstvé Jihočeské mléko přivedeme k varu a ⅓ vlijeme k vyšlehaným žloutkům. Promícháme, nalijeme zbytek čerstvého Jihočeského mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. V míse smícháme vejce, čerstvou Jihočeskou smetanu, skořici a zbylý cukr. Do směsi namočíme toastový chleba na cca 1 minutu z každé strany. Poté orestujeme na pánvi s Jihočeským máslem. Ovoce nakrájíme, smícháme s citronovou šťávou a moučkovým cukrem. Servírujeme polité anglickém krémem, sladkou pomazánkou Lipánek a ovocným salátem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk