Koblihy se sladkou pomazánkou Lipánek plněné marmeládou
Ingredience (2 porce)
- 25 g Jihočeského másla
- 20 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 125 g čerstvého Jihočeského mléka
- 1 lžička cukru
- 15 g sušeného droždí
- 250 g hladké mouky
- ½ lžičky soli
- 1 sklenička marmelády
- 1 čokoládová pomazánka Lipánek
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypáni
- ovoce a čerstvá máta na ozdobu
Instructions for preparation
V misce vyšleháme žloutky, moučkový cukr, Jihočeské máslo a citronovou šťávu. Do vlažného čerstvého Jihočeského mléka přidáme lžičku cukru, droždí, lžíci mouky, vše zamícháme a necháme stranou cca 10 minut kynout. Do žloutkové směsi vlijeme kvásek a přidáme zbytek mouky se solí. Zaděláme ne příliš tuhé těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme a necháme přibližně jednu hodinu kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme z něj asi 1 cm vysokou placku. Na polovině těsta tvořítkem o průměru 3–4 cm lehce naznačíme kroužky. Do jejich středu položíme lžičku marmelády. Druhou část těsta překlopíme. Kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo, a tvořítkem vykrájíme koblihy. Necháme 20 minut kynout. V polovině kynutí koblihy otočíme, aby kynuly stejnoměrně. Koblihy osmažíme v dostatečném množství oleje, pocukrujeme je moučkovým cukrem a každou koblihu ozdobíme pomocÍ cukrářského sáčku čokoládovou pomazánkou Lipánek.
Podobné recepty

Quinoa s Lahůdkou, kokosovým mlékem a ovocem
Ingredience (na 2 porce) 80 g quinoy 240 ml kokosového mléka 180 g Lahůdky jihočeské med 1 lžička vanilkového cukru ovoce dle chuti máta na ozdobení

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.

Koláč z listového těsta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkem
Máte pocit, že už jste listové těsto vyzkoušeli na sto způsobů? Pak bude tenhle s Lipánkem 101, jistě si na něm pochutnáte.

Koláč na plech s pudinkem a Tradičním Lipánkem
No nevypadá tento koláč báječně? Spojení pudingu a Lipánka je geniální! Rychle si vezměte, jinak na vás nezbyde.

Zapečené tortilly s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka
Tortilly s kuřecím masem či palačinky s ovocem zná snad každý, co to ale zkombinovat? Vyzkoušejte sladkou tortillu s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Bezlepkové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Máme tu i recepty pro ty, kteří mají lepkovou intoleranci. Koláčky s Lipánkem Tvarohovým budou jistě chutnat.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...