We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Koblihy se sladkou pomazánkou Lipánek plněné marmeládou

1 hodina

difficulty:

List of recipes

Koblihy se sladkou pomazánkou Lipánek plněné marmeládou

Ingredience (2 porce)

  • 25 g Jihočeského másla
  • 20 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 125 g čerstvého Jihočeského mléka
  • 1 lžička cukru
  • 15 g sušeného droždí
  • 250 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • 1 sklenička marmelády
  • 1 čokoládová pomazánka Lipánek
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posypáni
  • ovoce a čerstvá máta na ozdobu
     

Instructions for preparation

V misce vyšleháme žloutky, moučkový cukr, Jihočeské máslo a citronovou šťávu. Do vlažného čerstvého Jihočeského mléka přidáme lžičku cukru, droždí, lžíci mouky, vše zamícháme a necháme stranou cca 10 minut kynout. Do žloutkové směsi vlijeme kvásek a přidáme zbytek mouky se solí. Zaděláme ne příliš tuhé těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme a necháme přibližně jednu hodinu kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme z něj asi 1 cm vysokou placku. Na polovině těsta tvořítkem o průměru 3–4 cm lehce naznačíme kroužky. Do jejich středu položíme lžičku marmelády. Druhou část těsta překlopíme. Kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo, a tvořítkem vykrájíme koblihy. Necháme 20 minut kynout. V polovině kynutí koblihy otočíme, aby kynuly stejnoměrně. Koblihy osmažíme v dostatečném množství oleje, pocukrujeme je moučkovým cukrem a každou koblihu ozdobíme pomocÍ cukrářského sáčku čokoládovou pomazánkou Lipánek.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk