Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce)
- 1 balení toustového chleba
- 6 jablek
- 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem
- 2 hrsti rozinek
- 3 vejce
- 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce skořice
- 3 žloutky
- ovoce na ozdobu
- máta na ozdobu
- Jihočeské máslo na vymazání formy
Instructions for preparation
Vejce rozmícháme s čerstvým Jihočeským mlékem, 2 lžícemi moučkového cukru a skořicí.
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Tři balení Jihočeského tvarohu s jogurtem rozmícháme se žloutky, 1 lžící moučkového cukru a rozinkami. Zapékací formu vymažeme Jihočeským máslem a dno vyložíme vrstvou toustového chleba předem namočeného do čerstvého Jihočeského mléka. Posypeme nastrouhanými jablky, potřeme směsí Jihočeského tvarohu s jogurtem a rozinkami, a ve stejném pořadí děláme další vrtsvy. Končíme vrstvou strouhaných jablek. Zemlbábu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 50 minut.
Servírujeme se zbylým Jihočeským tvarohem s jogurtem a ozdobené mátou a ovocem.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...