We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Kořeněné dýňové latte

5 minut

difficulty:

List of recipes

Kořeněné dýňové latte

Ingredience (1 porce)

  • 3 lžíce dýňového pyré
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky sušeného mletého zázvoru
  • ½ lžičky perníkového koření
  • 1 lžička cukru (volitelné)
  • 1 dvojité espresso
  • 150 ml Jihočeského plnotučného mléka
  • 30 ml Jihočeské smetany ke šlehání
     

Instructions for preparation

Dýňové pyré dáme do menšího kastrůlku a zahřejeme ho společně s kořením a cukrem. V kávovaru uděláme dvojité espresso a našleháme mléčnou pěnu. Na dno sklenice dáme dýňové kořeněné pyré, pomalu ho zalijeme mléčnou pěnou, ještě pomaleji do pěny nalijeme espresso, a navrch ho můžeme ozdobit našlehanou smetanou.

Pro rychlejší variantu můžeme rovnou v rendlíku smíchat dýňové pyré s kořením, cukrem i mlékem. Poté přidat kávu a smetanu.
 

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk