We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Makový koláč

30 minut

difficulty:

List of recipes

Milovníci máku jistě ocení tento jehký dezet, který doplní potřebnou energii.

Ingredience

Korpus:

  • 200 g hladké mouky
  • 120 g Jihočeského másla
  • 2 žloutky
  • špetku soli
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 2-3 lžíce vody nebo mléka

Náplň:

  • 2-3 ks plnotučného Jihočeského tvarohu (podle velikosti formy)
  • 200 ml polotučného Jihočeského mléka
  • 1 vajíčko
  • 200 g mletého máku

Instructions for preparation

Na korpus dejte do mísy zněklé máslo, žloutky, hladkou mouku, sůl, cukr a vytvořte těsto. Přidejte 2-3 lžíce vody nebo mléka a těsto znovu propracujte. Poté ho nechte chvílí odpočinout.

Na náplň v míse smíchejte Jihočeský tvaroh, Jihočeské mléko, vajíčko, mák a cukr.

Předehřejte troubu na 180°C. Formu vymažte máslem a vylijte do ní těsto. Vytvarujte těsto podle formy a nechte péct 15 minut.

Až těsto vychladne, vlijte na něj směs s mákem. Koláč vložte na dalších 15 minut do trouby.

Nakonec ho ozdobte vaším oblíbeným ovocem.

Dobrou chuť přeje Madeta.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk