Koláč z pomazánkového
Pomazánkové jinak než namazat? Vyzkoušejte z něj upéct koláč.
Ingredience
- 300 g pomazánkového od Madety
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g krupicového cukru
- 3 celá vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- skočice mletá
- 5-6 jablek
Instructions for preparation
Do mísy vložte všechny ingredience kromě jablek a skořice a promíchejte je nejlépe ručním mixérem. Nastrouhejte si 5-6 jablek a přidejte do nich skořici.
Vzniklé těsto rozdělte na dvě půlky a vyválejte z nich dva pláty velké jako váš plech. Na vymazaný plech vložte jeden plát rozváleného těsta a posypte ho rovnoměrně nastrouhanými jablky.
Druhým plátem těsta zakryjte vrstvu jablek. Vidličkou pospojujte okraje plátů.
Vložte koláč do předehřáté trouby na 180°C a pečte 30 minut.
Na závěr pocukrujte.
Dobrou chuť přeje Madeta.
Podobné recepty

Quinoa s Lahůdkou, kokosovým mlékem a ovocem
Ingredience (na 2 porce) 80 g quinoy 240 ml kokosového mléka 180 g Lahůdky jihočeské med 1 lžička vanilkového cukru ovoce dle chuti máta na ozdobení

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.

Koláč z listového těsta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkem
Máte pocit, že už jste listové těsto vyzkoušeli na sto způsobů? Pak bude tenhle s Lipánkem 101, jistě si na něm pochutnáte.

Koláč na plech s pudinkem a Tradičním Lipánkem
No nevypadá tento koláč báječně? Spojení pudingu a Lipánka je geniální! Rychle si vezměte, jinak na vás nezbyde.

Zapečené tortilly s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka
Tortilly s kuřecím masem či palačinky s ovocem zná snad každý, co to ale zkombinovat? Vyzkoušejte sladkou tortillu s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Bezlepkové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Máme tu i recepty pro ty, kteří mají lepkovou intoleranci. Koláčky s Lipánkem Tvarohovým budou jistě chutnat.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...