We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Tvarohový letní dort

1 hodina

difficulty:

List of recipes

Lehký dort, díky kterému budete hvězdou každé oslavy.

Ingredience

Korpus:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru
  • 80 ml vody
  • 4 vejce
  • prášek do pečiva
  • špetka soli

Krém:

  • 500 g Jihočeského tvarohu plnotučného Madeta
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g cukru moučka
  • 500 ml Jihočeské smetany ke šlehání Madeta

Na ozdobu:

  • jahody
  • maliny
  • borůvky
  • pistácie

Instructions for preparation

Cukr s vejci šleháme do pěny, přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a přidáme vodu. Vyšleháme hladké, řídké těsto. Směs nalijeme do formy o průměru 20 cm vyložené pečícím papírem a pečeme na 180 C cca půl hodiny.

Upečený piškot necháme vychladnout, skrojíme vyboulený vršek a 2x ho prokrojíme dlouhým ostrým nožem. Vzniklé tři patra plníme krémem.

Na krém ušleháme smetanu s cukrem a poté přišleháme Jihočeský tvaroh polotučný Madeta. Celý dort i z vrchu a stran obmažeme krémem a uhladíme ho nožem nebo stěrkou. Nakonec dozdobíme nakrájeným ovocem a nasekanými pistáciemi. Dáme ztuhnout do lednice, ideálně přes noc.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk