Tvarohový letní dort
Lehký dort, díky kterému budete hvězdou každé oslavy.
Ingredience
Korpus:
- 200 g polohrubé mouky
- 180 g cukru
- 80 ml vody
- 4 vejce
- prášek do pečiva
- špetka soli
Krém:
- 500 g Jihočeského tvarohu plnotučného Madeta
- 1 sáček vanilkového cukru
- 50 g cukru moučka
- 500 ml Jihočeské smetany ke šlehání Madeta
Na ozdobu:
- jahody
- maliny
- borůvky
- pistácie
Instructions for preparation
Cukr s vejci šleháme do pěny, přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a přidáme vodu. Vyšleháme hladké, řídké těsto. Směs nalijeme do formy o průměru 20 cm vyložené pečícím papírem a pečeme na 180 C cca půl hodiny.
Upečený piškot necháme vychladnout, skrojíme vyboulený vršek a 2x ho prokrojíme dlouhým ostrým nožem. Vzniklé tři patra plníme krémem.
Na krém ušleháme smetanu s cukrem a poté přišleháme Jihočeský tvaroh polotučný Madeta. Celý dort i z vrchu a stran obmažeme krémem a uhladíme ho nožem nebo stěrkou. Nakonec dozdobíme nakrájeným ovocem a nasekanými pistáciemi. Dáme ztuhnout do lednice, ideálně přes noc.
Podobné recepty
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Pravý sýrový dort by měl opravdu obsahovat sýr, nemyslíte? Vyzkoušejte tento úžasný recept.
Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy
Rádi byste si dopřáli vydatnou snídani bez lepku a laktózy? Naše proteinové lívance budou jistě tou pravou volbou.
Jahodový koláč – bez lepku, laktózy, vajec
Už jste ochutnali nový smetanový bezlaktózový jahodový dezert Lahůdku a Jihočeský cottage bez laktózy od Madety? Kombinací těchto mléčných výrobků vznikl tento koláč…. Pro děti ideální kombinace nejen ke Dni dětí.
Lívance s Jihočeským cottagem („ívanečky s kotážkem“)
Využijte Jihočeský cottage již v samotném těstě i při zdobení hotových lívanců. Vytvoříte tak zdravější verzi bez smetany, která ale zůstane výborným dezertem. Nejen děti se o „kotážkové ívanečky“ u vás doma poperou.
Jahodové muffiny s Jihočeským cottagem
Jak udělat ještě vláčnější a jemnější muffiny? No přece přidáním Jihočeského cottage. Ten v receptu totiž může nahradit mléko (či jogurt nebo mascarpone – podle toho, co obvykle využíváte). Naší nejoblíbenější jsou jahodové s mátou.
Lehký kiwi dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Super jednoduchá a super skvělá snídaně je tu! S Madetou je to vždy radost.
Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...