We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Lívance s Jihočeským cottagem („ívanečky s kotážkem“)

20 minut

difficulty:

List of recipes

Využijte Jihočeský cottage již v samotném těstě i při zdobení hotových lívanců. Vytvoříte tak zdravější verzi bez smetany, která ale zůstane výborným dezertem. Nejen děti se o „kotážkové ívanečky“ u vás doma poperou.

Lívance s Jihočeským cottagem („ívanečky s kotážkem“)

Ingredience

na lívancové těsto:

  • 1 Jihočeský cottage
  • 120 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžíce medu
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • + olej či máslo na smažení

pro nazdobení lívanců:

  • 1 Jihočeský cottage
  • med
  • máta
  • jahody, borůvky, rybíz atd.
  • ovocný džem

Instructions for preparation

Nejdříve dobře promícháme cottage s vajíčky. Poté vmícháme mouku, kypřicí prášek, med a sůl. Výsledkem by mělo být středně husté těsto.

Na rozpálené pánvi potřené malým množstvím oleje smažíme lívanečky z obou stran. Lívanečky dělejte spíše menší (na jeden kousek dejte na pánev cca 2 lžíce těsta).

A teď už je to jen na vašich chutích! Na lívanečky dejte lžičku cottage a ten ozdobte sezónním ovocem, oblíbeným džemem a dochuťte třeba medem a lístky máty.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk