We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Lívance s Lipánkem a zmrzlinou

15 minut

difficulty:

List of recipes

Netvrdíme, že byste tohle jídlo měli jíst každý den, ale jednou za čas je třeba dopřát si malou neřest.

Lívance s Lipánkem a zmrzlinou

Ingredience

  • 170 g hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 2 velká vejce, ušlehaná
  • 350 ml Jihočeského polotučného lahodného mléka
  • 2 lžíce Jihočeského másla, rozpuštěného a vychladlého + máslo na smažení
  • javorový sirup na přelití
  • zmrzlina
  • Lipánek tradiční kakaový 130 g

Instructions for preparation

V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, solí. Mléko prošleháme s vejci a přimícháme. Do těsta poté vmícháme rozpuštěné máslo a necháme jej 15-30 minut odležet. Na pánvi s rozehřátým máslem smažíme placky o průměru asi 15 cm. Zhruba po minutě obracíme. Hotové lívance namažeme Lipánkem, ozdobíme kopečkem zmrzliny a přelijeme javorovým sirupem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk