We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Míša řezy s Jihočeským tvarohem

cca 1 hodina

difficulty:

List of recipes

Připravme si společně klasický milovaný dezert, Míša řez.

Míša řezy s Jihočeským tvarohem

Ingredience

Korpus:

  • 1 hrnek Jihočeského mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • ¾ hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao

Krém:

  • 750 g Jihočeský tvaroh polotučný
  • 250 g Jihočeského másla
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr moučka dle chuti
  • 100 g čokoláda na vaření
  • trochu másla do čokoládového krému

Instructions for preparation

V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej a pomalu šleháme. Z vajec oddělíme žloutky, které přidáme do směsi a z bílků ušleháme sníh. Přiléváme Jihočeské mléko, kakao a na konec přimícháme sníh z bílků. Směs nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 40 minut na 180 ºC.

Po upečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.

V menším hrnci rozpustíme Jihočeské máslo, které necháme vychladnout. Přidáme Jihočeský tvaroh polotučný, vanilkový cukr a podle chuti cukr moučka. Vše šleháme do hladké hmoty a necháme vychladnout.

Vychladlý krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout v lednici.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme máslo a poté nalijeme na korpus s Jihočeským tvarohem. Necháme ztuhnout a podáváme :)

Doporučujeme krájet horkým nožem, aby čokoláda nepopraskala.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk