Domácí vdolky s Jihočeskou Lahůdkou
Vdolečky jako od babičky. Takové jsou ty naše s Jihočeskou Lahůdkou.
Ingredience
- 260 g Jihočeská lahůdka
- 180 ml plnotučného mléka
- 30 g třtinového cukru
- 15 g droždí
- 100 g Jihočeského másla od Madety
- 1 vejce + 2 žloutky
- 20 g vanilkového cukru
- špetka soli
- 400 g hladké mouky + na posypání
- olej
- kůra z citronu
- moučkový cukr
- čerstvé ovoce (maliny, jahody…)
- kostička čokolády
- máta
Instructions for preparation
Jako první si připravíme kvásek. Do 100 ml nahřátého mléka (ne horkého) rozdrobíme droždí a přidáme 1 lžičku cukru. V teple necháme vzejít kvásek. Mezitím si metličkou vyšleháme do pěny změklé máslo se zbývajícím třtinovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky, vejce, kůru z citronu, špetku soli, zbývající vlažné mléko a kvásek. Vše prošleháme. Mouku prosejeme a postupně přidáváme do těsta, dokud se nezačne odlepovat od stran. Hladké těsto přendáme do mísy, zlehka posypeme moukou a necháme v teple přikryté utěrkou kynout alespoň 40 minut. Poté těsto propracujeme rukama a na pomoučeném vále vyválíme na plát silný cca 1 cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka, do kterých uděláme prstem důlek. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, v něm smažíme ponořené vdolky při snížené teplotě z každé strany asi 1-2 minuty. Usmažené vdolky přendáme na papírovou utěrku a necháme vystydnout. Ovoce a mátu opláchneme. Vdolky ozdobíme Jihočeskou lahůdkou, ovocem, mátou a kouskem čokolády. Na závěr posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat :)
Podobné recepty

Quinoa s Lahůdkou, kokosovým mlékem a ovocem
Ingredience (na 2 porce) 80 g quinoy 240 ml kokosového mléka 180 g Lahůdky jihočeské med 1 lžička vanilkového cukru ovoce dle chuti máta na ozdobení

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.

Koláč z listového těsta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkem
Máte pocit, že už jste listové těsto vyzkoušeli na sto způsobů? Pak bude tenhle s Lipánkem 101, jistě si na něm pochutnáte.

Koláč na plech s pudinkem a Tradičním Lipánkem
No nevypadá tento koláč báječně? Spojení pudingu a Lipánka je geniální! Rychle si vezměte, jinak na vás nezbyde.

Zapečené tortilly s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka
Tortilly s kuřecím masem či palačinky s ovocem zná snad každý, co to ale zkombinovat? Vyzkoušejte sladkou tortillu s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Bezlepkové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Máme tu i recepty pro ty, kteří mají lepkovou intoleranci. Koláčky s Lipánkem Tvarohovým budou jistě chutnat.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...