Palačinky z červené řepy s Lipánkem
Palačinky jsou oblíbenou sladkou pochoutkou. Pokud je milujete, ale s červenou řepou jste je ještě nezkoušeli, neotálejte. Stojí to za to :-).
Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 400 ml mléka
- 1 vejce
- špetka soli
- 50 g Jihočeského másla
- 130 g vanilkový Lipánek tradiční
- 130 g kakaový Lipánek tradiční
- 1 velká uvařená řepa
- hrst vlašských ořechů a pistácií
- čerstvé ovoce (broskve, jahody, borůvky…)
- datlový sirup
Instructions for preparation
Řepu okrájíme, umyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve vodě. Uvařenou řepu dáme do mléka a rozmixujeme. Přidáme rozšlehané vejce a postupně přisypáváme mouku, až vznikne těsto husté jako na klasické palačinky. Vyšleháme metličkou a necháme 15 minut odstát. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo a smažíme. Hotové řepové palačinky natřeme kakaovým Lipánkem tradičním, posypeme vlašskými ořechy a zarolujeme. Ozdobíme čerstvým ovocem, vanilkovým Lipánkem tradičním, posypeme pistáciemi, polijeme datlovým sirupem a podáváme :)
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...