Ananasová bábovka s kokosem
Znáte plechovku, které se říká buchta Orgasmus? Tady je její bábovková varianta s menším množstvím cukru od Radky Vrzalové.
Ingredience
Tekutiny:
- 3 vejce M
- 170 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy
- 100 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
- 100 ml šťávy z ananasového kompotu
- 100 g cukr krupice z toho jeden vanilkový je možno použít xylitol
Sypké suroviny:
- 220-250 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Eatfit bešamel či Doves Farm samokypřící -k té se přidá jen 4 g kypř.prášku) lze i mouky namíchat jednodruhové
- Kůra z 1 BIO citrónu
- 8 g kypřícího prášku + špetka soli
- 50 g strouhaného kokosu do těsta + 50 g na obalení kostiček ananasu
- Hrst okapaných kostiček ananasu
Dále budeme potřebovat:
- Olej nebo tuk a strouhaný kokos na vymazání a vysypání bábovkové formy (mám plechovou objem 1 l), na dozdobení čokoláda na vaření 150 g rozpuštěná ve 40 g teplého tuku (Radka Vrzalová doporučuje Omega tuku) na polevy nebo teplého oleje a opražené plátky kokosu (Zdravá výživa)
Instructions for preparation
Dále budeme potřebovat:
Olej nebo tuk a strouhaný kokos na vymazání a vysypání bábovkové formy (mám plechovou objem 1 l), na dozdobení čokoláda na vaření 150 g rozpuštěná ve 40 g teplého tuku (Radka Vrzalová doporučuje Omega tuku) na polevy nebo teplého oleje a opražené plátky kokosu (Zdravá výživa)
1. Troubu vyhřejeme na 160°C, vymažeme a vysypeme formu. V jedné misce si prošleháme tekutiny (ano i cukr se počítá) a v druhé, větší misce promícháme sypké suroviny. Okapané kostičky ananasu v malé mističce obalíme v části kokosu.
2. K sypké směsi přidáme prošlehané tekutiny, opatrně promícháme silik. stěrkou nebo vařečkou.
3. Do připravené formy přelijete třetinu těsta, vsypte opatrně třetinu kostiček, pak další část a druhou třetinu kostiček a pak opět těsto a poslední kostičky. Zbylým kokosem po obalení ananasu klidně posypte povrch těsta.
4. V plechové bábovkové formě pečeme cca 1 hodinu (záleží na druhu mouky a druhu zakysaného výrobku. Nejlepší je zkusit střed těsta špejlí. Pokud je po vytažení suchá nebo s pár drobečky, je bábovka hotová.
5. Bábovku necháme ve formě úplně vychladnout na lince na mřížce a případně docukrujeme či dozdobíme polevou a opraženým kokosem.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty

Quinoa s Lahůdkou, kokosovým mlékem a ovocem
Ingredience (na 2 porce) 80 g quinoy 240 ml kokosového mléka 180 g Lahůdky jihočeské med 1 lžička vanilkového cukru ovoce dle chuti máta na ozdobení

Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.

Topinky se žampiony, červenou cibulí, petrželkou a sýrem Sýrařův výběr
Zvolte jedinečný sýr na topinky, ten od Madety.

Plněná velikonoční vejce s Jihočeským žervé
Velikoční vajíčka lze připravit na mnoho způsobů. Tato naše od Madety jsou ale příliš dobrá, aby čekala na koledníky, pusťte se do nich sami.

Sýrová roláda se šunkou, paprikami a sýrem Lipno
Potěší nejen návštěvu, ale i rodinu při nedělní snídani. Vhodná je i jako pohoštění na svatbu či jinou slavnostní událost. Díky kvalitním sýrům od Madety bude dokonalá.

Koláč z listového těsta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkem
Máte pocit, že už jste listové těsto vyzkoušeli na sto způsobů? Pak bude tenhle s Lipánkem 101, jistě si na něm pochutnáte.

Koláč na plech s pudinkem a Tradičním Lipánkem
No nevypadá tento koláč báječně? Spojení pudingu a Lipánka je geniální! Rychle si vezměte, jinak na vás nezbyde.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...