Sýrový koláč s dýňovým krémem
Ingredience
Těsto
- 200 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Schär mix B) na podsypání
- 50 g mletých mandlí loupaných nebo hotové mandlové mouky
- 125 g másla nastrouhaného (poloviny velké kostky)
- 100 g jemně strouhaného sýra Blaťácké zlato
- 1 kávová lžička soli
- 3 vrchovaté pol. lžíce chia semínek
- 4-6 pol. lžic mléka do těsta (podle konzistence)
- 1/2 bezlepkového prášku do pečiva
Náplň
- 150 g Jihočeské nivy 60 %
- větší vařený brambor nebo mrkev na kostičky
- 1 balení jarní cibulky posekané
- hrst posekaných opražených vlašských ořechů
- 1/2 pečené dýně (na olivovém oleji s drceným, kmínem, solí a tymiánem)
- 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání
- 180 g Jihočeské zakysané smetany 18%
- muškátový ořìšek, pepř dle chuti
- Koláčová forma cca 26 cm
Instructions for preparation
Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké nelepivé těsto. Pokud by se drobilo, přidáváme po lžících mléko a zapracujeme až bude těsto vláčné. Hotové zabalíme do mikrotenu a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny uležet (klidně přes noc).
Těsto vyndáme z lednice, troubu předehřejeme na 170 °C statické teplo. Těsto malým pizza válečkem a prsty rovnoměrně rozprostřeme do formy lehce vysypané moukou a vytvoříme okraje.
Těsto poklademe Jihočeskou nivou, ořechy, cibulkou a kousky brambor.
Dýni rozmixujeme se smetanami do krému a nalijeme na koláč. Uhladíme.
Pečeme cca 35 minut až jsou okraje hnědé a naplň zpevněná. Necháme zchladnout.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové.
Podobné recepty

Quinoa s Lahůdkou, kokosovým mlékem a ovocem
Ingredience (na 2 porce) 80 g quinoy 240 ml kokosového mléka 180 g Lahůdky jihočeské med 1 lžička vanilkového cukru ovoce dle chuti máta na ozdobení

Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.

Koláč z listového těsta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkem
Máte pocit, že už jste listové těsto vyzkoušeli na sto způsobů? Pak bude tenhle s Lipánkem 101, jistě si na něm pochutnáte.

Koláč na plech s pudinkem a Tradičním Lipánkem
No nevypadá tento koláč báječně? Spojení pudingu a Lipánka je geniální! Rychle si vezměte, jinak na vás nezbyde.

Zapečené tortilly s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka
Tortilly s kuřecím masem či palačinky s ovocem zná snad každý, co to ale zkombinovat? Vyzkoušejte sladkou tortillu s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...