Sýrový koláč s dýňovým krémem
Ingredience
Těsto
- 200 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Schär mix B) na podsypání
- 50 g mletých mandlí loupaných nebo hotové mandlové mouky
- 125 g másla nastrouhaného (poloviny velké kostky)
- 100 g jemně strouhaného sýra Blaťácké zlato
- 1 kávová lžička soli
- 3 vrchovaté pol. lžíce chia semínek
- 4-6 pol. lžic mléka do těsta (podle konzistence)
- 1/2 bezlepkového prášku do pečiva
Náplň
- 150 g Jihočeské nivy 60 %
- větší vařený brambor nebo mrkev na kostičky
- 1 balení jarní cibulky posekané
- hrst posekaných opražených vlašských ořechů
- 1/2 pečené dýně (na olivovém oleji s drceným, kmínem, solí a tymiánem)
- 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání
- 180 g Jihočeské zakysané smetany 18%
- muškátový ořìšek, pepř dle chuti
- Koláčová forma cca 26 cm
Instructions for preparation
Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké nelepivé těsto. Pokud by se drobilo, přidáváme po lžících mléko a zapracujeme až bude těsto vláčné. Hotové zabalíme do mikrotenu a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny uležet (klidně přes noc).
Těsto vyndáme z lednice, troubu předehřejeme na 170 °C statické teplo. Těsto malým pizza válečkem a prsty rovnoměrně rozprostřeme do formy lehce vysypané moukou a vytvoříme okraje.
Těsto poklademe Jihočeskou nivou, ořechy, cibulkou a kousky brambor.
Dýni rozmixujeme se smetanami do krému a nalijeme na koláč. Uhladíme.
Pečeme cca 35 minut až jsou okraje hnědé a naplň zpevněná. Necháme zchladnout.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové.
Podobné recepty
Dalamánky s Jihočeskou nivou a podmáslím
K přípravě těchto dalamánků bez lepku inspirovala Vypečená výzva s Josefem Maršálkem
Lehký kiwi dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Super jednoduchá a super skvělá snídaně je tu! S Madetou je to vždy radost.
Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince
Ananasový dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Tento jemný lehký dezert s nízkým obsahem tuku a výbornou tvarohovo-jogurtovou chutí dodá vašemu tělu potřebné probiotické kultury.
Mražené dortíky
Tohle musíte vyzkoušet! Tvarohové osvěžení nejen na léto.
Chia puding s ovocem a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chia puding je čím dál oblíbenějším trendem. Připravit si ho můžete i s Jihočeským tvarohem & jogurtem.
Mechové dortíky
Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...
Citronová babeta
Chutná vláčná vonící po spoustě citrónů s jahodovým srdcem. Taková buchta či bábovka může být nejen na Valentýna.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...