Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium
Ingredience (6 porcí)
- 400 g žampionů
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 střední brambory
- špetka muškátového oříšku
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 700 ml vývaru nebo vody
- 150 ml Jihočeské čerstvé smetany
- sůl, pepř
- 100 g Jihočeské nivy Premium
Instructions for preparation
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.
V hrnci na másle osmažíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme žampiony a restujeme je asi 5 minut. Na poslední minutku přidáme i prolisovaný česnek. Vše zalijeme vývarem, přidáme brambory, bobkový list a lehce osolíme (budeme přidávat ještě Jihočeskou nivu Premium, která je slaná, tak solíme méně).
Vaříme asi 25 minut, poté přidáme smetanu, muškátový oříšek, půlku nastrouhané Jihočeské nivy Premium a minutku provaříme. Poté vyndáme oba bobkové listy a polévku rozmixujeme do hladka. Dochutíme solí a pepřem.
Při podávání můžeme polévku ozdobit restovanými žampiony a zbylou Jihočeskou nivou Premium.
Autorkou a fotografkou receptu je Michaela Poláková
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...