We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem

60 minut + kynutí

difficulty:

List of recipes

Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem

Ingredience 

Těsto:

 

  • 240 ml vlažné vody
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky instantního droždí
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 50 g rozpuštěného Jihočeského másla + 50 g Jihočeského másla na potření
  • 400 g chlebové nebo hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • hrst najemno nasekané petrželky

Náplň:

  • 100 g Jihočeského másla
  • 7 stroužků česneku
  • 100 g Tylžského sýru
     

Instructions for preparation

Vlažnou vodu, med a droždí promícháme, přikryjeme a necháme 5 minut odpočinout. Poté přisypeme sušený česnek, rozpuštěné Jihočeské máslo, mouku, sůl a mícháme dokud nevznikne hladké těsto. Necháme kynout pod fólií cca 2 hodiny. Po vykynutí těsto rozválíme do tvaru čtverce na tloušťku cca 3–4 mm. V misce smícháme Jihočeské máslo, nastrouhaný česnek a Tylžský sýr nakrájený na malé kostičky. Náplň natřeme na těsto a zarolujeme. Z rolády nakrájíme 4–5 cm široké šneky, které poskládáme do Jihočeským máslem vymazaného pekáčku. Necháme kynout dalších 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Mezitím v misce smícháme rozpuštěné Jihočeské máslo s nasekanou petrželkou a po upečení šneky touto směsí potřeme.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk