We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Kávové bábovky s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy

Kávové bábovky s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy

Ingredience (8 porcí)

  • 200 g krystalového cukru
  • 130 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 180 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy
  • 120 ml horké kávy
     

Instructions for preparation

V míse vyšleháme cukr s olejem, dokud se dobře nespojí. Přidáme vejce a vanilku a opět prošleháme. V další míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu. Do mokrých ingrediencí postupně přidáme sypkou směs střídavě s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy a horkou kávou. Mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí do hladkého těsta. Předehřejeme troubu na 180 °C. Formičky na pečení vyložíme pečicím papírem a vlijeme do nich těsto. Pečeme přibližně 40–45 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk