Makový dort s avokádem bez lepku a laktózy
Radka Vrzalová, autorka celé řady receptů bez lepku a laktózy, si pro nás připravila další zajímavý recept. Tentokrát lahodný a rychlý makový dezert s krémem z Lipánka a Tradičního pomazánkového bez laktózy od Madety.
Ingredience
Těsto:
- 5 ks vajíček
- 1 hrneček cukru krupice
- šťáva a kůra z ½ citronu
- 2 polévkové lžíce meruňkového džemu
- ½ hrnečku oleje + na vymazání formy
- 1 velké avokádo
- 1 hrneček mletého máku
- 1 hrneček bezlepkové mouky (rýžová,…) + na vysypání formy
- špetka soli
- ½ prášku do pečiva
- Kompotované višně nebo jiné oblíbené ovoce
Krém:
- 1ks Tradičního pomazánkové bez laktózy od Madety
- 2ks Lipánka bez laktózy
- 1 kávová lžička vanilkového extraktu
- 3 kávové lžičky ztužovače šlehačky
Instructions for preparation
Krém:
Všechny suroviny vyšlehejte, přidejte ztužovač a zašlehejte.
Těsto:
Vejce utřete s cukrem a citronem, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte džem a olej a třete dokud se hmota nespojí. Přidejte vidličkou nadrcené avokádo a znovu prošlehejte. Nakonec přisypte mouku, sůl, kypřící prášek a mák. Promíchejte stěrkou.
Těsto naplňte do vymazané a vysypané formy a dejte do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte zhruba 30-35 minut nebo až je špejle po vytažení z korpusu suchá. Formu s koláčem nechte vychladnout a po vychladnutí vyklopte.
Dortový korpus 2x prořízněte a promažte cca 2/3 krému a poklaďte okapanými višněmi. Zbytek krému obmažte kolem dortu a dozdobte dle fantazie například višněmi, mákem či jedlými bylinkami. Hotový dort nechte v lednici vychladnout.
Tip: Tento jednoduchý rychlý recept vám vystačí na velkou koláčovou formu o průměru 28 cm nebo na dort o průměru 16 cm a k tomu malou bábovku či pár muffinů.
Podobné recepty
Dalamánky s Jihočeskou nivou a podmáslím
K přípravě těchto dalamánků bez lepku inspirovala Vypečená výzva s Josefem Maršálkem
Lehký kiwi dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Super jednoduchá a super skvělá snídaně je tu! S Madetou je to vždy radost.
Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince
Ananasový dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Tento jemný lehký dezert s nízkým obsahem tuku a výbornou tvarohovo-jogurtovou chutí dodá vašemu tělu potřebné probiotické kultury.
Mražené dortíky
Tohle musíte vyzkoušet! Tvarohové osvěžení nejen na léto.
Chia puding s ovocem a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chia puding je čím dál oblíbenějším trendem. Připravit si ho můžete i s Jihočeským tvarohem & jogurtem.
Mechové dortíky
Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...
Citronová babeta
Chutná vláčná vonící po spoustě citrónů s jahodovým srdcem. Taková buchta či bábovka může být nejen na Valentýna.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...