„Antialergická“ roláda bez lepku a bez laktózy
Tato lehká roláda se u vás moc neohřeje. Je z našeho Tradičního pomazánkového, plná čerstvého ovoce, a přitom je bez lepku i laktózy. Tak šup na to ;-)
Ingredience (těsto):
- 5 ks vajec (zvlášť žloutky a bílky)
- 80g cukru krupice
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- citronová kůra (cca ½ citronu)
- olej
Ingredience (náplň):
- 1 kelímek Jihočeského polotučného tvarohu bez laktózy
- 1 Jihočeská zakysaná smetana 15% laktóza méně než 0,01%
- 1 balíček vanilkového cukru
- oblíbené ovoce (jahody, granátové jablko, kiwi, maliny,…) – ponechat kousek i na ozdobu
Instructions for preparation
Troubu předehřejme na 180 stupňů Celsia. Pak si rozdělíme žloutky a bílky, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do misky dáme cukr, kukuřičný škrob a promícháme. Do sněhu opatrně vmícháme žloutek po žloutku, dále postupně zapracováváme sypkou směs a nakonec přidáme citronovou kůru. Na plech dáme pečicí papír, který lehce potřeme olejem, a rozprostřeme na něj těsto. Pečeme cca 8 minut. Mezitím si připravíme ovoce a krém. Krém je jednoduchý. Pouze smícháme vanilkový cukr, tvaroh a zakysanou smetanu. Po osmi minutách vyndáme těsto z trouby, na prkénko si položíme utěrku a na utěrku položíme těsto pečícím papírem nahoru. Pečící papír odloupneme a ještě teplou roládu srolujeme a dáme srolovanou vychladnout. Po vyhladnutí roládu rozmotáme, potřeme krémem, přidáme oblíbené ovoce a opatrně zabalíme. Vršek rolády můžeme ozdobit zbylým ovocem či dle chuti zbývajícím krémem.
Podívejte se i na další recepty bez laktózy
Podobné recepty
Pomazánka z Jihočeské nivy
Máte rádi nivu a přemýšlíte nad rychlou svačinkou? Máme pro vás super tip...
Dalamánky s Jihočeskou nivou a podmáslím
K přípravě těchto dalamánků bez lepku inspirovala Vypečená výzva s Josefem Maršálkem
Nivoví šneci
Vděčná chuťovka na každý, nejen silvestrovský, stůl.
Lehký kiwi dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Super jednoduchá a super skvělá snídaně je tu! S Madetou je to vždy radost.
Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince
Ananasový dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Tento jemný lehký dezert s nízkým obsahem tuku a výbornou tvarohovo-jogurtovou chutí dodá vašemu tělu potřebné probiotické kultury.
Mražené dortíky
Tohle musíte vyzkoušet! Tvarohové osvěžení nejen na léto.
Chia puding s ovocem a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chia puding je čím dál oblíbenějším trendem. Připravit si ho můžete i s Jihočeským tvarohem & jogurtem.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...