„Antialergická“ roláda bez lepku a bez laktózy
Tato lehká roláda se u vás moc neohřeje. Je z našeho Tradičního pomazánkového, plná čerstvého ovoce, a přitom je bez lepku i laktózy. Tak šup na to ;-)
Ingredience (těsto):
- 5 ks vajec (zvlášť žloutky a bílky)
- 80g cukru krupice
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- citronová kůra (cca ½ citronu)
- olej
Ingredience (náplň):
- 1 kelímek Jihočeského polotučného tvarohu bez laktózy
- 1 Jihočeská zakysaná smetana 15% laktóza méně než 0,01%
- 1 balíček vanilkového cukru
- oblíbené ovoce (jahody, granátové jablko, kiwi, maliny,…) – ponechat kousek i na ozdobu
Instructions for preparation
Troubu předehřejme na 180 stupňů Celsia. Pak si rozdělíme žloutky a bílky, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do misky dáme cukr, kukuřičný škrob a promícháme. Do sněhu opatrně vmícháme žloutek po žloutku, dále postupně zapracováváme sypkou směs a nakonec přidáme citronovou kůru. Na plech dáme pečicí papír, který lehce potřeme olejem, a rozprostřeme na něj těsto. Pečeme cca 8 minut. Mezitím si připravíme ovoce a krém. Krém je jednoduchý. Pouze smícháme vanilkový cukr, tvaroh a zakysanou smetanu. Po osmi minutách vyndáme těsto z trouby, na prkénko si položíme utěrku a na utěrku položíme těsto pečícím papírem nahoru. Pečící papír odloupneme a ještě teplou roládu srolujeme a dáme srolovanou vychladnout. Po vyhladnutí roládu rozmotáme, potřeme krémem, přidáme oblíbené ovoce a opatrně zabalíme. Vršek rolády můžeme ozdobit zbylým ovocem či dle chuti zbývajícím krémem.
Podívejte se i na další recepty bez laktózy
Podobné recepty
Syrečková pomazánka
Nechte váš domov provonět syrečkovou pomazánkou. Někteří možná odejdou, ale o to více zbyde na vás :-).
Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Pravý sýrový dort by měl opravdu obsahovat sýr, nemyslíte? Vyzkoušejte tento úžasný recept.
Česneková pomazánka s avokádem a cottage bez laktózy
Jemná, rychlá a tak výborná. Stačí jen ochutnat.
Zapečené nachos s Tylžským sýrem a guacamole
Guacamole de la cottage už jistě znáte. Co ho vyzkoušet s nachos a Tylžským sýrem?
Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy
Rádi byste si dopřáli vydatnou snídani bez lepku a laktózy? Naše proteinové lívance budou jistě tou pravou volbou.
Krevetový koktejl s cottage
Občas je potřeba zkusit něco nového. Dejte šanci ingrediencím, jako jsou limetky nebo krevety, a připravte si s námi tuhle pochoutku, která nadchne vás i vaše přátele.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...