Sladký štrůdl s karamelizovanými vločkami a lipánkovou náplní
Vyzkoušejte netradiční štrůdl s malinami a Lipánkem bez laktózy.
Ingredience
Těsto na dva kusy:
- 200 g Jihočeského tradičního pomazánkového bez laktózy (1,5 balení)
- 200 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Eat-fit bešamel) + mouku na rozválení
- 20 g mouky z lněných semínek + 100 ml horké vody
- 10 g vinného octa (1 pol. lžíce)
- 2 g soli
- 4 g kypřícího prášku bez lepku
Karamelizované vločky:
- 50 g tuku
- 2 hrsti bezlepkových ovesných (pohankových) vloček
- 2 pol. lžíce krupicového cukru
Náplň na 1 nohavici štrůdlu:
- 2 balení Lipánka bez laktózy rozšlehané v misce s 1 balení vanilkového pudinkového prášku na zahuštění, 1 pol. lžíce cukru moučka
- hrst opraných čerstvých malin
Instructions for preparation
Horkou vodou spaříme ve skleničce lněnou mouku a rychle vidličkou vyšleháme v tužší gel, který necháme vychladnout.
V míse smícháme mouky se solí a kypřidlem, přidáme pomazánkové máslo a gel z lněného semínka, (pokud je těsto suché přidáme lžíci vlažné vody). Prsty vše důkladně propracujeme ve vláčné těsto, které zabalíme do potrav. folie a necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.
V menším kastrůlku se rozehřejeme tuk, přisypeme vločky a cukr. Pražíme za stálého míchání do světle hnědé barvy a do křupava. Necháme vychladnout.
Těsto rozdělíme na dva bochánky, každý vyválíme na pomoučené ploše na obdélník, na který rozprostřeme cca 1/3 opražených vloček, přidáme lipánkovou náplň s malinami, opatrně zahrneme spodní okraje a štrůdl zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. (Těsto můžeme rovnou na pečícím papíru rozválet a pomocí něj i dobře smotat).
Hotové štrůdly potřeme zbývajícím tukem a můžeme poprášit zbytkem vloček s cukrem. Pečeme nejprve na 180 °C cca 10 minut, pak teplotu zvýšíme na 200 °C a dopékáme cca 10 minut do světle hnědé barvy.
Servírujeme vlažný či studený.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty
Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Pravý sýrový dort by měl opravdu obsahovat sýr, nemyslíte? Vyzkoušejte tento úžasný recept.
Česneková pomazánka s avokádem a cottage bez laktózy
Jemná, rychlá a tak výborná. Stačí jen ochutnat.
Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy
Rádi byste si dopřáli vydatnou snídani bez lepku a laktózy? Naše proteinové lívance budou jistě tou pravou volbou.
Slaný štrůdl se špenátem s Jihočeským cottage
Štrůdl může být i slaný, vyzkoušejte ho se špenátem a Jihočeským cottage.
Odlehčená fritatta
Tato forma odlehčené vaječné omelety vás určitě dostane. Dvě balení Jihočeského cottage, bílý jogurt Nature a Tylžský sýr jí dodají tu správnou chuť. Plná bílkovin, zeleniny, na povrchu křupavá a zlatá, uvnitř vláčná. Tak moc je dobrá!
Jahodový koláč – bez lepku, laktózy, vajec
Už jste ochutnali nový smetanový bezlaktózový jahodový dezert Lahůdku a Jihočeský cottage bez laktózy od Madety? Kombinací těchto mléčných výrobků vznikl tento koláč…. Pro děti ideální kombinace nejen ke Dni dětí.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...