Okaté koláčky
Koláčky, které budou ozdobou nejen haloweenské párty. Ať už jim budete říkat okaté, vajíčkové, nebo kyklopí, chutnat budou jistě každému.
Ingredience
Na čoko-linecké:
70 g hořké bezmléčné vysokoprocentní čokolády
80 g bezml. tuku (Radka Vrzalová doporučuje Alsan) nebo přepuštěného ztuhlého másla
50 g moučkového cukru
100 g bzl. mouky (pohanková + z lepivé rýže) + na obalení těsta do formiček
50 g mletých mandlí
špetka soli
15 g lněné mouky spařené v 80 ml horké vody vyšlehané v gel (vychladlé) nebo 1 vejce M
Náplň:
100 g tvarohu + 100 g Tradičního pomazánkového bez laktózy + 100 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy
1 pol. lžíce vanilkového pudink. prášku (15 g)
80 g krupicového cukru
kompotované půlky meruněk, okapané
sekané mandle nebo pistácie – nemusí být
Formičky na koláčky (průměr cca 6 cm) 8 ks
Tip: spojení Jihočeského tvarohu, Tradičního pomazánkového bez laktózy a Jihočeské zakysané smetany bez laktózy spolehlivě nahradí stejné množství Lipánka bez laktózy.
Instructions for preparation
Čokoládu nastrouháme najemno a společně prohnětením s ostatními surovinami vytvoříme kompaktní těsto, které necháme odpočinout hodinu v ledničce v potravinářské folii.
Studené kousky těsta obalujeme v mouce a vmačkáváme do formiček. Vytvarované koláčky uložíme na hodinu do mrazáku (nebo můžeme uskladnit, až budeme potřebovat).
Z mléčných výrobků a cukru si vyšleháme náplň, nakonec zašleháme pudinkový prášek. Dáme odležet.
Koláčky rovnou z mrazáku pečeme na 180°C cca 15 minut. Pak je vyndáme, necháme krátce vychladnout na mřížce a plníme krémem.
Doprostřed vmáčkneme půlku kompotované meruňky a ještě krátce zapečeme při 160°C cca 15 minut. Zdobíme sekanými mandlemi či pistáciemi.
Podáváme vychladlé, odleželé.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty
Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Pravý sýrový dort by měl opravdu obsahovat sýr, nemyslíte? Vyzkoušejte tento úžasný recept.
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.
Česneková pomazánka s avokádem a cottage bez laktózy
Jemná, rychlá a tak výborná. Stačí jen ochutnat.
Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy
Rádi byste si dopřáli vydatnou snídani bez lepku a laktózy? Naše proteinové lívance budou jistě tou pravou volbou.
Bulky z Jihočeského cottage
Rychleji než dojdete do obchodu pro čerstvé a zdravěji než s běžným pečivem. Vyzkoušejte nadýchané bulky z Jihočeského cottage sýru.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...