Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem
Ingredience (6 porcí)
Těsto:
- 220 g hladké mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 1 vejce
- špetka soli
Náplň:
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- 1 vejce
- čerstvé nebo sušené bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn)
- 1 velká cibule
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- Madeland
- 2 hrušky
- sůl, pepř
Návod na prípravu
Studené máslo nakrájíme na kostičky a dáme ho na vál nebo do mísy robota. Přidáme k němu mouku, vejce a sůl. Ze surovin vypracujeme kompaktní těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme ho chladit alespoň na 30 minut do lednice.
Cibulku nakrájíme na tenká kolečka. V rendlíku necháme rozpustit máslo, na kterém orestujeme dozlatova cibulku. Ke konci smažení přidáme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat.
Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s vajíčkem, bylinkami, solí a pepřem.
Uleželé těsto vyválíme a vykrojíme kolečka, která budou o trochu větší než formičky na tartaletky. Těsto do formiček vtlačíme, ořízneme případné přesahy, a vidličkou uděláme tečky.
Do každé tartaletky dáme 3 lžíce Jihočeské zakysané smetany, Madeland, karamelizovanou cibulku a pár plátků hrušky.
Tartaletky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut dozlatova.
Podobné recepty
Nivový cheesecake
Cheesecake a slaný? No je to predsa v preklade syrový tortu nie? Rozhodli sme sa splniť jeho menu, vyskúšajte ho aj na slano.
Listový šalát s vlašskými orechmi, melónom, jahodami a Juhočeskou nivou
Lahodný salát tak, jak jej neznáte. Dejte šanci neznámému a poznejte, proč se do tohohle salátu svět zamiloval.
Piškótové rezy s krémom z tvarohového Lipánka
Ingrediencie Piškóta: 120 g Juhočeského masla + na vymazanie formy 200 g cukru 200 g hladkej múky + na vysypanie formy soľ 13 g kypriaceho prášku 4 vajcia 80 ml oleja 70 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka 5 g vanilkovej pasty Sirup: 150 g cukru 100 g vody Krém: 200 ml čerstvej Juhočeskej smotany 1 balenie tvarohového Lipánka 50 g roztlačených čučoriedok 10 g práškového cukru
Ryžové gule so syrom Lipánek plnené mletým mäsom
Ingrediencie (na 12 gulí) Ryžové gule: 250 g ryže arborio 1,3 l vody 20 g Juhočeského masla soľ olivový olej 50 g syra Lipánek 48% Mäsová zmes: 200 g mletého hovädzieho mäsa 0,5 cibuľa 200 ml sekaných paradajok 100 g syra Lipánek 48% 20 g Juhočeského masla soľ korenie 50 g mrazeného hrášku 200 g hladkej múky 300 g strúhanky olej na vyprážanie
Cestoviny so zeleninou a omáčkou z taveného syra Lipánek
Ingrediencie (na 2 porcie) 250 g cestovín 1 balenie taveného syra Lipánek 250 ml čerstvej Juhočeskej smotany 50 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka 10 g hladkej múky 20 g Juhočeského masla 1 kuracie prsník 1 malá plechovka kukurice 8 cherry paradajok 20 ml olivového oleja soľ korenie štipka muškátového orieška
Tvarohový koláč s čučoriedkami, posýpkou a tvarohovým Lipánkom
Ingrediencie 320 g polohrubej múky 170 g Juhočeského masla 180 g cukru 1 vajce 1 lyžička prášku do pečiva Náplň 2× Lipánek tvarohový 1× Juhočeský tvaroh 2 lyžice vanilkového pudingu 2× vanilkový cukor 350 g čučoriedok
Vianočné košíčky s vanilkovou nátierkou Lipánek
Ingrediencie Cesto 250 g hladkej múky 140 g masla 50 g cukru 1 žĺtok Náplň 2× Lipánek vanilková nátierka 150 g čokolády 1 lyžica masla lieskové oriešky
Wrap so syrom Lipánek, pečenou panenskou sviečkovicou a sušenými paradajkami
Ingrediencie (na 2 porcie) 2 celozrnné tortilly 1 balenie syra Lipánek 200 g bravčové panenské sviečkovice 1 šalát little gem 1 malý pohár krájaných sušených paradajok 1 sterilizovaná kukurica 2 lyžice majonézy soľ čierne korenie olej
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...