Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem
Ingredience (6 porcí)
Těsto:
- 220 g hladké mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 1 vejce
- špetka soli
Náplň:
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- 1 vejce
- čerstvé nebo sušené bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn)
- 1 velká cibule
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- Madeland
- 2 hrušky
- sůl, pepř
Instructions for preparation
Studené máslo nakrájíme na kostičky a dáme ho na vál nebo do mísy robota. Přidáme k němu mouku, vejce a sůl. Ze surovin vypracujeme kompaktní těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme ho chladit alespoň na 30 minut do lednice.
Cibulku nakrájíme na tenká kolečka. V rendlíku necháme rozpustit máslo, na kterém orestujeme dozlatova cibulku. Ke konci smažení přidáme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat.
Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s vajíčkem, bylinkami, solí a pepřem.
Uleželé těsto vyválíme a vykrojíme kolečka, která budou o trochu větší než formičky na tartaletky. Těsto do formiček vtlačíme, ořízneme případné přesahy, a vidličkou uděláme tečky.
Do každé tartaletky dáme 3 lžíce Jihočeské zakysané smetany, Madeland, karamelizovanou cibulku a pár plátků hrušky.
Tartaletky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut dozlatova.
Podobné recepty
Gnocchi se sušenými rajčaty a Zlatou nivou
Věděli jste, že se gnocchi čtou "ňoky" nikoli "gnoči"? Je to častý omyl, který však na chuti jídlu neubírá, takže věříme, že si ho patřičně vychutnáte.
Hovězí hamburger s Jihočeskou nivou a cibulovým chutney
Zkuste burgery s nivou, budou pak mít ten správný říz.
Jalapeňo plněné Jihočeskou nivou
Recept, který je hotový za 15 minut a ohromí každého strávníka. Navíc může sloužit jako hlavní chod i předkrm.
Zeleninový salát s Jihočeskou nivou
Smažený sýr zná asi každý, ale co takhle salát se smaženým sýrem, a ne jen tak ledajakým!
Salát s grilovanou hruškou a Jihočeskou nivou
Spojení sladké hrušky a slané, lehce pikantní nivy vás očaruje.
Gnocchi s Jihočeskou nivou a slaninou
Po vzoru našeho cottage. Ať už jim říkáte jakkoli, hlavní je, že vám chutnají. Vyzkoušejte je i s naší Jihočeskou nivou.
Pikantní tagliatelle s Jihočeskou nivou
Spojení těstovin a plísňového sýra zná asi každý jeho milovník. Neváhejte ochutnat i náš recept.
Zapečené hrušky s Jihočeskou nivou
Máte rádi sladko slané kombinace? Pak je tento recept právě pro vás.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...