myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem

Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem

Ingredience (6 porcí)

Těsto:

  • 220 g hladké mouky
  • 100 g Jihočeského másla
  • 1 vejce
  • špetka soli

Náplň:

  • 1 Jihočeská zakysaná smetana
  • 1 vejce
  • čerstvé nebo sušené bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn)
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce Jihočeského másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Madeland
  • 2 hrušky
  • sůl, pepř

Návod na přípravu

Studené máslo nakrájíme na kostičky a dáme ho na vál nebo do mísy robota. Přidáme k němu mouku, vejce a sůl. Ze surovin vypracujeme kompaktní těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme ho chladit alespoň na 30 minut do lednice.

Cibulku nakrájíme na tenká kolečka. V rendlíku necháme rozpustit máslo, na kterém orestujeme dozlatova cibulku. Ke konci smažení přidáme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat.

Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s vajíčkem, bylinkami, solí a pepřem.

Uleželé těsto vyválíme a vykrojíme kolečka, která budou o trochu větší než formičky na tartaletky. Těsto do formiček vtlačíme, ořízneme případné přesahy, a vidličkou uděláme tečky.

Do každé tartaletky dáme 3 lžíce Jihočeské zakysané smetany, Madeland, karamelizovanou cibulku a pár plátků hrušky.

Tartaletky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut dozlatova.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk