Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem
Ingredience (6 porcí)
Těsto:
- 220 g hladké mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 1 vejce
- špetka soli
Náplň:
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- 1 vejce
- čerstvé nebo sušené bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn)
- 1 velká cibule
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- Madeland
- 2 hrušky
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Studené máslo nakrájíme na kostičky a dáme ho na vál nebo do mísy robota. Přidáme k němu mouku, vejce a sůl. Ze surovin vypracujeme kompaktní těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme ho chladit alespoň na 30 minut do lednice.
Cibulku nakrájíme na tenká kolečka. V rendlíku necháme rozpustit máslo, na kterém orestujeme dozlatova cibulku. Ke konci smažení přidáme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat.
Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s vajíčkem, bylinkami, solí a pepřem.
Uleželé těsto vyválíme a vykrojíme kolečka, která budou o trochu větší než formičky na tartaletky. Těsto do formiček vtlačíme, ořízneme případné přesahy, a vidličkou uděláme tečky.
Do každé tartaletky dáme 3 lžíce Jihočeské zakysané smetany, Madeland, karamelizovanou cibulku a pár plátků hrušky.
Tartaletky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut dozlatova.
Podobné recepty
Musaka se sýrovým bešamelem
Ingredience (6 porcí) Lipánek tavený sýr 2 menší lilky 5 brambor (cca 500 g) sůl 4 lžíce olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku ½ lžičky skořice tymián, oregano, bobkový list, muškátový oříšek 500 g hovězího nebo jehněčího mletého masa 1 dl červeného vína 400 g rajčat v plechovce 90 g Jihočeského másla 70 g hladké mouky 600 ml Jihočeského mléka
Galetka s hruškami a Lipánkem tvarohovým
Ingredience (8 porcí) 200 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce studené vody špetka soli 2 Lipánky tvarohové 3–4 hrušky karamel nebo moučkový cukr na dokončení
Domácí focaccia s Tylžským sýrem a pomazánkou z grilovaných paprik
Ingredience 500 g hladké mouky 300 ml vlažné vody 21 g droždí 15 g soli 40 g olivového oleje 1 balení Tylžského sýra 1 balení vepřové šunky 1 lžička sladké papriky 1 lžička sušeného česneku 200 g Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 červená paprika sůl pepř 2 rajčata ledový salát
Pizza fritta s pórkem, Jihočeským žervé a Jihočeskou nivou 45%
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeské nivy 45% 370 g hladké mouky 240 ml vody 1,5 lžičky sušeného droždí 1 lžička cukru ½ lžičky soli 2 pórky 1 hrst vlašských ořechů 2 balení Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 lžíce olivového oleje olej na smažení
Brambory s Jihočeským tvarohem bez laktózy, jarní cibulkou a tuňákem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského tvarohu bez laktózy 1 hrst jarní cibulky 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky ½ lžičky sušeného česneku ½ lžičky sušené cibule ½ lžičky citronové šťávy 1 konzerva tuňáka 500 g grenaille brambor sůl pepř 1 lžička olivového oleje hrubozrnná hořčice na ozdobu
Jablečný crumble s krémem z tradičního Lipánka
Ingredience (1 malá forma) 2 balení tradičního Lipánka 150 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžička moučkového cukru 150 g Jihočeského másla 5–6 jablek 1 lžička mleté skořice 1 lžíce vanilkové pasty 80 g cukru 80 g hladké mouky 100 g ovesných vloček 2 špetky soli
Zapečená krupicová kaše s mlíčkem Lipánek
Ingredience (1 malá forma) 1 balení kakaových sušenek 750 ml sladkého mlíčka Lipánek dle chuti 5 lžic dětské krupice 2 lžíce cukru mletá skořice ovoce na ozdobu
Galetka se sýrem a pečenou dýní
Ingredience (4 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 90 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň: Jihočeská zakysaná smetana tymián sůl, pepř menší dýně Sýrařův výběr Gouda vajíčko na potření těsta
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...